LGS’de yine sınav soruları mı çalındı?

LGS’de yine sınav soruları mı çalındı?

Yaklaşık bir milyon öğrenin başvurduğu ve geçen Cumartesi günü yapılan LGS sınavında skandal ortaya çıktı. Bitmeden sorular dışarı çıktı, soruşturma başladı.

Cumartesi günü yapılan Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) sözel ve fen bilimleri sorularının sınav sırasında dışarı çıkarıldı, konuyla ilgili de üç öğretmenin savcılık tarafından sorgulandı.

İddia Sözcü gazetesinde yer aldı.

Buna göre, sözel ve sayısaldaki fen bilimleri sorularının Ümraniye, Pendik ve Esenkent bölgelerindeki 3-4 farklı okuldan, farklı kişiler tarafından özel bir kolejdeki öğretmen arkadaşlarıyla paylaştığı bilgisine ulaşıldı.

 

Sayısal sınav saat 11:30'da başlarken, ilk soruların mesajla saat 11:32'de atıldığı ortaya çıktı. Görevli olmayan bir öğretmenin sınav sırasında telefonuna mesaj gelmesiyle 155'i arayarak ihbar etmesi üzerine emniyet soruşturma başlattı.

İlk mesajı atan öğretmen emniyet sorgulandı. Farklı ilçelerde farklı öğretmenlere tarafından soruların dışarı çıkarıldığı anlaşıldı.

Şu ana kadar İngilizce soruları dışında diğer soruları dışarı çıkaran üç öğretmenin gözaltında alındı, savcılık tarafından ifadeleri alındı, soruşturma devam ediyor.

Diğer yandan, cumartesi yapılan sınavda sözel soruların kolay olduğu, sayısal bölümün çok fazla zorladığı ve öğrencilerin sınavdan ağlayarak çıktığı görülmüştü. Soruların sınavın zor kısmı olan sayısal bölümde dışarı çıkarılması, şaibe yarattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.