LGS ve YKS sınavlarına girecekler nelere dikkat etmeli?

LGS ve YKS sınavlarına girecekler nelere dikkat etmeli?

İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, LGS ve YKS sınavlarına girecek gençlere tavsiyelerde bulundu

İtirazlara rağmen ertelenmeyen Liseye Giriş Sınavı yarın sabah saat 09.30’da başlıyor. YKS sınavı ise haftaya cumartesi ve pazar günleri yapılacak. Bu sınavlar öncesinde veliler ve öğrenciler tedirgin. Öğrenciler hem virüsten korunmaya çalışacaklar hem de geleceklerini belirleyecek soruları yanıtlamaya çalışacaklar. İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, “Keşke daha sonra yapılsaydı sonuçta acil ve mutlaka bu tarihte yapılması gereken bir sınav değildi ve ertelenebilirdi. Milli Eğitim Bakanı’nın ‘zorunlu değil’ ifadesinin aksine bu, gençlerin geleceğini belirleyecek olan ‘zorunlu’ bir sınav. Maalesef artık yapılacağına göre şu saatten itibaren öğrencilerimizin gerekli önlemleri alarak girmeleri gerekecek. Virüs bulaştığında riskli seyri olabilecek öğrenciler için ek önlemler gerekecek. Bu öğrencilerin hastalık belgelerini yanlarında götürmeleri, korunma koşulları yetersiz ise talep etmeleri gerekir” dedi.

Saip, virüsten korunmak için üç kurala dikkat çekiyor: “Mesafe, el hijyeni ve maske. Sınavın mutlaka iyi havalandırılmış bir ortamda yapılması gerekiyor. Sınav süresince bu tedbirler alınmalıdır” diyor: “Sınav görevlileri hijyen, havalandırma ve fiziksel mesafe konusunda gerekli özeni göstermeli. Ek hastalıkları olan riskli öğrenciler için uygun koşulları oluşturmalılar.”

SINAV STRESİ MESAFE KURALLARINI ETKİLER Mİ?

Sınav stresi nedeniyle mesafe kurallarının ihlal edilmemesine yönelik oluşan durumlarda görevlilerin ve öğretmenlerin dikkat etmesi gerektiğini de altını çizen Dr. Pınar Saip şunları söylüyor: “Sınav stresinden dolayı kuralları ihlal edildiği zaman, görevlilerin dikkat çekmesi gerekiyor. Her çocuğun yanında yanında birden fazla yakınının olmaması gerekiyor. Bahçede mesafeye dikkat edilmeli. Zaten sınava teker teker alınacakları için mesafe korunacaktır. Yoğunluk oluşmadan daha erken girmeleri sağlanmalı. Orada da mesafe kuralları gözetilecektir. Bütün öğrencileri etkileyecek stresli bir süreç olduğu için genel bir sorun.”

Türkiye’nin ‘normale’ döndüğünü hatırlatan Saip şunları söyledi: “Artık bu sınavlar yapılacak, buna da çok kafayı yormamak lazım. Sonuçta bu sınav girilecek. Öğrenciler için de önemli bir sınav. Öğrenciler maskelerini takacaklar, el hijyenine dikkat edecekler ve mesafeyi koruyacaklar. Mümkün olduğunca sakin olmaya çalışsınlar. Sonuçta gençleri etkileyecek bir hastalık değil, genel olarak çok daha hafif atlatıyorlar bunu düşünsünler. Sonuçta genel olarak ülkede bir açılma söz konusu ve sınavlar da bunun bir parçası.” DUVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.