Leyla Güven hakkında soruşturma açıldı

Leyla Güven hakkında soruşturma açıldı

Hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma açılan Leyla Güven ifade verdi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Demir Otel’de 18, 19, 20 Ocak 2020’de kapalı yapılan ‘Ulusal Birlik Çalıştayı’ nedeniyle DTK’nın tutuklu Eş Başkanı Leyla Güven hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma açıldı.

MA’nın haberine göre, “Güven’in konuşmasının yer almadığı çalıştay için 15 ay sonra başlatılan soruşturmada, ‘çalıştayın yapıldığına dair basında çıkan haberler’ gerekçe gösterildi.

Ayrıca soruşturma nedeniyle ifadesine başvurulan Güven’in, “Bana sormuş olduğunuz tarihte ve yerdeki toplantı ile ilgili şu an hatırladığım bir şey yoktur. Ancak ulusal birlik çalışmalarını daha önceden katıldığımı hatırlıyorum. Ama sormuş olduğunuz toplantıyı hatırlamıyorum. Bana sormuş olduğunuz dönem DTK Eş Başkanı olarak faaliyet yürütmekteydim. Aynı zamanda Hakkari Milletvekili idim. Farklı coğrafyalardaki Kürtler adına söz söyleyen oluşumlar olarak bazen bu gibi toplantılar düzenleyerek görüş alışverişinde bulunmaktaydık. Bizim çalışmalarımız yereldeki sorunların çözümünü sağlamak içindi. Hiçbir örgüt propagandası yapmadım” dediği öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.