Levent Özeren hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Levent Özeren hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor

İYİ Parti İl Yönetim Kurulu eski üyesi Levent Özeren (55) hakkında sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı iddiasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi.

DHA’nın haberine göre 10 Temmuz’da tutuklanan ve 53 gün sonra adli kontrolle serbest bırakılan Özeren hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Geçmiş dönemlerde İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunan ve 2018'de yapılan seçimlerde aynı partiden milletvekili aday adayı olan Levent Özeren, sosyal medya hesabından yapılan, eski başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a yönelik hakaret içerikli bir paylaşımla tepki çekmişti.

Özeren, bu paylaşımı hatırlamadığını, hesabının o tarihlerde birkaç kez çalındığını söylemiş ve Yıldırım çiftinden özür dilenmişti.

Bunun üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü ekiplerince Özeren'in sosyal paylaşım sitesindeki hesabı incelendi.

Özeren’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili 2015-2020 arasında 50'den fazla paylaşımda bulunduğu tespit edildi.

Bunun üzerine gözaltına alınan Özeren, emniyetteki işlemlerinin ardından 10 Temmuz’da adliyeye sevk edildi.

Özeren, çıkarıldığı mahkemece 'Cumhurbaşkanına hakaret' ile 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklanarak Bursa E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Özeren, 53 gün tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame Bursa 33'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Levent Özeren, gelecek ay hakim karşısına çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.