LaWje'yên evîniyê' Moda Sahnesi'nde olacak

LaWje'yên evîniyê' Moda Sahnesi'nde olacak

Geleneksel Hakkari müziğini derleyerek seslendiren LaWje, Kürt klasikleriyle sahne alacak.

 "LaWje'yen evîniyê" başlığıyla düzenlenecek konserde Kürt müziğine emek veren sanatçıların eserleri dinleyiciyle buluşacak

Geleneksel Hakkari müziğini derleyerek seslendiren LaWje, bu kez de Kürt klasikleriyle dinleyicilerinin kulağındaki pası silecek. LaWje, 24 Ocak'ta İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan Moda Sahnesi'nde dinleyicinin karşısında olacak. "LaWje'yên evîniyê" başlığıyla düzenlenecek konserde Kürt müziğine emek veren birçok sanatçının eserleri bir kez de LaWje'nin kendine has yorumuyla dinleyiciyle buluşacak. 
 
Konserde, Mihemedo Şexo, Hêsen Zîrek, Meyrem Xan, Rençber Aziz, Tahsin Taha, Erdoxan Zaxoyî, Eyaz Yusif, Abdulvahid Zaxoyi, Mıhemed Akreyi, Hesen Şerif, Şivan Perver, Civan Haco, Hozan Serhad, Aram Dikran gibi dinleyicilerin gönlüne taht kurmuş isimlerin eserleri seslendirilecek.  
 
HOZAN SERHAT'IN BAĞLAMASI, ARAM'IN CÜMBÜŞ'Ü...
 
Aram'ın cümbüşünü, Hozan Serhat'ın bağlamasını, Mihemdo Şexo'nun udunu, Civan'ın gitarını duyurmak isteyen LaWje, o gece kalabalık bir ekip yerine Ali Tekbaş, Ali İmran Erin, Serhat Bostancı ve İbrahim Odak'tan oluşan 4 kişilik bir grupla sahnede olacak. 
 
Kürt müziğinin klasiklerini seslendirmek istediklerini dile getiren LaWje üyeleri, "Biz yıllardır Hakkari geleneksel müziği üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz konserlerimizde de derlediğimiz parçaları seslendirdik. Daha sonra da 'Biz neden çocukluğumuzdan bu yana dinlediğimiz parçaları neden seslendirmiyoruz?' sorusuyla yola çıkıp aşk şarkılarını seslendirmek istedik" dedi. 
 
'ESERLERİ DİNLENDİKÇE RUHLARI ŞAD OLACAK'
 
Aşk şarkısı denildiğinde salt bir kişiye dair değil, vatan, aile ve özgürlüğe olan aşkı anlatan eserler olduğunu söyleyen LaWje üyeleri, "Dört kişi ile sahnede olacağız ve bu değer verdiğimiz çocukluğumuzda dinlediğimiz, anne-babalarımızın dinlediği dengbêj ve sıtranbêjlerimizin parçalarını dinleyicilerimizle paylaşacağız. Parçalarını seslendirdiğimiz sanatçıların yaşamlarından kesitler sunacağız, tanıtmaya çalışacağız. Çünkü yeni jenerasyon o şahsiyetleri pek de tanımıyor. Hayatımıza, müziğimize tesir eden o sanatçıların az da olsa tanınmasını ve yaşanılır kalmasını istiyoruz. Başur, Bakur, Rojava ve Rojhilat'tan bir karma repartuvar oluşturduk. Umarım bizi dinlemeye gelenler de bu seçkiyi sabırla dinler. Çünkü biz o gece onların sesi olacağız. Biz onları dinleyerek büyüdük ve onların seslerinin bu dünyada sürekli var olmalarını istiyoruz. Onların eserleri dinlendikçe ruhları şad olacak. müziklerini dinledikçe onların iç dünyalarını daha iyi anlayacağız. O dönemde söyledikleri bu şarkılarla neleri hissetmiş olduklarını anlayacağız" diye belirtti.
Kürt müziğini yaşatmaya ve var etmeye çalıştıklarını dile getiren LaWje, "Bu duvara bir taş koyarsak başımız daha dik olacak. Geleceğe daha güvenle bakacağız" dedi.  
 
KONSERLER DEVAM EDECEK
 
Grup, özel konseptli konserin yanı sıra ilerleyen tarihlerde İstanbul, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Van'da geleneksel Hakkari müziğiyle dinleyicilerinin karşısında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.