Kuveyt’ten Türkiye dahil 10 ülkeye Corona yasağı

Kuveyt’ten Türkiye dahil 10 ülkeye Corona yasağı

Corona virüsü salgınında 56 vaka görülen Kuveyt, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 10 ülkeden gelen yolculardan girişte sağlık raporu isteme kararı aldı.

Kuveyt Sivil Havacılık Dairesi, 10 ülkeden seyahat eden yabancı ülke vatandaşlarından, Corona virüsü taşımadıklarına dair sağlık raporu isteneceğini açıkladı.

8 Mart’ta yürürlüğe girecek yeni kural Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Suriye, Lübnan, Mısır, Bangladeş, Sri Lanka ve Filipinler’den Kuveyt’e giden yolcuları kapsayacak.

Açıklamaya göre sağlık raporları bu 10 ülkedeki Kuveyt büyükelçiliklerinin onayladığı hastanelerden ve tıp merkezlerinden alınabilecek. Kuveyt’in temsilciğinin bulunmadığı ülkelerde ise verilen raporların ülkenin en üst sağlık makamlarınca onaylanması gerekiyor.

Sivil Havacılık Dairesi açıklamasına göre Kuveyt, sağlık raporu sunamayan yolcuları geldikleri uçakla geri gönderecek. Ülke, geri yolculukların mali sorumluluğunu da almayacak. Bu kurala uymayan havayolu şirketleri ise para cezasına çarptırılacak.

Yeni uygulamanı tek istisnası ise Kuveyt vatandaşları olacak. Ülkeye girmek isteyen vatandaşlar havaalanında hükümetin başlattığı sağlık kontrollerinden geçirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.