Kurtulmuş'tan PYD'ye gönderilen silahlara tepki

Kurtulmuş'tan PYD'ye gönderilen silahlara tepki

Numan Kurtulmuş, ABD'nin SDG'ye gönderdiği iddia edilen zırhlı araçlara tepki gösterdi. Kurtulmuş 'gölge etmesinler' dedi.

Ordu’da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, SGD’ye gönderildiği iddia edilen silahlar hakkında konuştu. Kurtulmuş ‘Onun için bu oyunu inşallah bozacağız’ dedi. Geçtiğimiz günlerde Suriye’nin kuzeyindeki Kürtlerin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) sözcüsü Talal Silo, yeni Amerikan yönetiminden zırhlı araç aldıklarını söylemişti.

Bu açıklamayı işaret eden Kurtulmuş, “Bakıyorsunuz DEAŞ’e karşı uluslararası bir koalisyon, ittifak oluşturmak için bir araya gelen ülkelerin, DEAŞ’e karşı mücadele etmek şöyle dursun, DEAŞ’e karşı samimiyetle mücadele eden Türkiye’ye karşı en ufak destek ve yardımda bulunmuyorlar. Hadi ondanda vazgeçtik, gölge etmesinler. Bakıyorsunuz bu ülkelerin silahları, Türkiye’ye karşı mücadele eden PKK’nın uzantısı olan örgütlerin elinde. Onlara zırhlılar, roketatarlar, tanksavarlar veriyorlar. Mesele Türkiye’nin ayağa kalkmasının ve ‘bu oyunu gördüm, ne olduğunu anladım, bu oyunu bozacağım’ diyecek bir gücü ortaya koyamamasıdır. Onun için bu oyunu inşallah bozacağız. Burada bu yeni yönetim sistemiyle birlikte terör belasını, Allah’ın izniyle bütünüyle bertaraf edeceğiz ve bütün terör örgütlerine diz çöktüreceğiz” dedi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.