Kürtlerin Barcelonası Dalkurd: Hedefimiz 5 bin Kürt genci

Kürtlerin Barcelonası Dalkurd: Hedefimiz 5 bin Kürt genci

Kürtlerin gurur kaynağı Dalkurd, İsveç ligleri tarihinde bir sezonda en çok gol atan takım. Her yıl bir üst lige çıkmayı başaran Kürt takımı, bu yıl İsveç 2. Ligi‘nde mücadele ediyor.

Kürtlerin gurur kaynağı Dalkurd, İsveç ligleri tarihinde bir sezonda en çok gol atan takım. Her yıl bir üst lige çıkmayı başaran Kürt takımı, bu yıl İsveç 2. Ligi‘nde mücadele ediyor. Birinci Lig’e çıkmayı şimdiden garantileyen Dalkurd’ün hedefinde UEFA Avrupa Kupası ve Şampiyonlar Ligi var.

Diasporada yaşayan Kürtlerin 2004 yılında İsveç'in Dalarna kentinde kurdukları futbol takımı Dalkurd, her sezon bir üst lige çıkarak önemli başarılara imza atıyor. Geçen yıl Birinci Lig’i 1 puanla kaybederek bu yıl İkinci Lig’de mücadelesini sürdüren Kürt takımı, İsveç’te Birinci Lig’e çıkmayı şimdiden garantilemiş durumda.

Kendilerini ‘Aykırı’ bir kulüp olarak tanımlayan Dalkurd kulüp yöneticileri, hiçbir kurum, dernek ve vakfa bağlı olmadıklarını ifade ediyor. Dalkurd yöneticilerinin çoğu Kürt olsa da İsveçliler de yönetimde yer alıyor.

Kulüp yöneticileri, maçlarını izlemeye giden Kürt gençlerinin sadece futbol izlemek için değil aynı zamanda Kürtlük bilincinden dolayı orada olduklarını belirtirken, gençlerin Dalkurd’e üye olmasını istiyor. Dalkurd'de Kürt futbolcuların yanı sıra, 10'u aşkın milletten oyuncu da top koşturuyor. İsveç ligler tarihinde geçen sezon en çok gol atan takım ünvanına sahip Dalkurd’ün farklı milletlerden taraftarları da bulunuyor.

16754170_216055155533002_1153095819_n.jpg16779738_216055172199667_1165166504_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.