Kürtlere ait toplu mezar bulundu

Kürtlere ait toplu mezar bulundu

Telafer’de Ezidi Kürtlere ait toplu mezar bulundu

 Musul’un Telafer ilçesindeki bir kuyuda IŞİD tarafından katledilenlere ait toplu mezar bulundu. Kuyuda en az 30 Ezidi gence ait kemiklerin bulunduğu tahmin ediliyor.

Rûdaw muhabiri Tahsin Kasım, Telafer’in kuzeyindeki bir kuyuda, IŞİD tarafından öldürülen kişilere ait bir toplu mezar bulunduğunu söyledi.

Telafer’deki Toplu Mezarları Araştırma Ofisi’nden edinilen bilgilere göre, sözkonusu kuyuda en az 30 Ezidi’ye ait kemikler bulunuyor.

IŞİD’den kurtarılan Ezidi Kürtlerin ifadelerine göre, örgüt üyeleri kaçırdıkları 30 Ezidi genci, “telefon kullandıkları veya ajan oldukları” gerekçesi ile cezalandırarak bu kuyulara atmış.

Telafer Kaymakalığı da IŞİD’in infaz ettiği kişileri bu kuyuya attığını doğruladı.  Kaymakamlık, kuyuda en az bin kişiye ait kemiklerin bulunduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

Rûdaw muhabiri, “Savaştan önce bu kuyunun derinliğinin yaklaşık 150 metre olduğu söyleniyor. IŞİD tutukladığı insanların bazılarını canlı canlı bu kuyulara atmış. Bazılarını da infaz ederek atmış ve üzerlerine toprak yığmış. Şimdi kuyunun derinliği 20 metreyi buluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.