'Kürtler olmadan Astana başarısızlıkla sonuçlanır'

'Kürtler olmadan Astana başarısızlıkla sonuçlanır'

Kazakistan'da pazartesi günü başlayacak olan Suriye barış görüşmelerinde PYD yer almıyor.

Kazakistan'da pazartesi günü başlayacak olan Suriye barış görüşmelerinde PYD yer almıyor. Konuyu Sputnik'e değerlendiren PYD'nin de bağlı olduğu Demokratik Suriye Meclisi Eş başkanı İlham Ehmed, Suriye sorununun Kürtler olmadan çözülemeyeceğini, Türkiye'nin Kürt siyasi temsiliyetinin masaya oturmasını kabul etmesi gerektiğini savundu.

PYD'yi terör örgütü olarak kabul eden Türkiye'nin Astana görüşmelerine katılmasını istemediğini ifade eden Ehmed, Rusya'nın da buna razı olarak hata ettiğine inanıyor.

'TÜRKİYE KÜRTLERİN KATILIMINI KABUL ETMELİ'

Katılımcılar hakkındaki pazarlığı Türkiye'nin yürüttüğünü öne süren Demokratik Suriye Meclisi Eş başkanı Ehmed, şöyle konuştu: "Bize göre siyasi temsiliyetin olmadığı bir toplantıdan sonuç çıkmaz. Türkiye de bunu kabul ederek Kürtlerin katılımına ikna olmalıdır. Ankara da bunun son toplantı olmadığını biliyor, tarafların tümü mevcut durumu lehine çevirmeye çalışıyor." dedi.

'BU HALİYLE ASTANA'DAN ÇÖZÜM ÇIKMAZ'

Demokratik Suriye Meclisi eş başkanı, Kürtlerin temsil edilmediği bir platformun Suriye'de barışı sağlayamayacağı görüşünde: "Astana görüşmelerinin bu haliyle Suriye'ye çözüm üretebileceğine inanmıyoruz. Diğer taraftan Ankara'da toplanan silahlı çeteler kendi aralarında da anlaşamadı. Birçok silahlı muhalif örgüt bombardımanların devam ettiğini gerekçe göstererek Astana görüşmelerine katılmama kararı aldı."

 

Kaynak:Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.