Kurt ve Yacan’dan ’17 Ağustos Depremi mesajı

Kurt ve Yacan’dan ’17 Ağustos Depremi mesajı

İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan, 17 Ağustos 1999 depreminin 20. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, depremde yaşamını yitirenleri andı.

Kurt ve Yacan tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Son yıllarda ülke olarak yaşadığımız en büyük felaketlerden biri olan 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi’nin üzerinden tam 20 yıl geçti. Başta İzmit, Yalova ve Adapazarı olmak üzere Marmara Bölgesi’nin tamamını etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremde resmi rakamlara göre 18 bin yurttaşımız hayatını kaybederken, 50 binden fazla yurttaşımız yaralandı.

17 Ağustos depremi hazırlıksız yakalanıldığında doğal afetlerin nasıl büyük felaketlere dönüştüğünü çok acı bir biçimde ortaya koymasına rağmen,  2011 Van depreminde yaşadıklarımız maalesef Marmara Depreminde yaşananlardan hiçbir ders çıkarmadığımızı da bize bir kez daha göstermiş oldu.
 
17 Ağustos 1999’da ve 2011 yılında Van’da yaşadıklarımız, depremlerin ülkemiz için ne kadar yakın bir tehdit olduğunu da ortaya koyarken, betonlaşmayı esas alan, denetimden uzak, ticari bir anlayışla gerçekleştirilen şehir planlamaları, geleceğe güvenle bakmamızı engelleyen en büyük etkenlerin başında gelmektedir.
1999 Marmara Depreminin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen, deprem konusunda 20 yıl öncesinin bile gerisindeyiz. Tüm bunlar bilinmesine rağmen henüz somut ve ciddi adımların atılmaması hepimizi derinden kaygılandırmaktadır.
 
17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 20. Yıldönümünde, depremde yitirdiklerimizi bir kez daha rahmetle anıyor ve depremzede yurttaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtirken, bir daha böylesi felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.