Kürt rapççıİsveç’te uğradığı saldırıda can verdi

Kürt rapççıİsveç’te uğradığı saldırıda can verdi

İsveç’te yaşayan Kürt rapçi Roj Şemal, Stockholm’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Şemal’in kardeşi de birkaç ay önce aynı şekilde öldürülmüştü.

Olay 1 Temmuz günü akşam 22:45 sıralarında Stockholm’un kuzeydoğunda bulunan Balackberg bölgesinde meydana geldi.

Görgü şahitlerine göre evinin köpeğini gezidrmeye çıkardığı esnada önünde silahlı saldırıya uğrayan rapçi Roj Şemal (23), olay yerinde can verdi.

Aslen Süleymaniyeli bir ailenin ferdi olan Şemal, 5 Eylül 1995 yılında İsveç’te doğdu.  Rap ile uğraşan Roj Şamal’in öldürülmesi ailesi vey akın çevresi içerisinde şoka neden oldu.

Ailesi Şemal’in şiddet olaylarına hiç bir zaman bulaşmadığını ifade etse de, ailesine yakın olan ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir arkadaşı, Roj Şemal’in son klibinde kardeşinin katilleri için “intikam” çağrısı yaptığını ve bu yüzden mafia gruplarının hedefi olduğunu iddia etti.

Kardeşi birkaç ay önce öldürüldü

Roj Şemal’in bir kardeşinin de birkaç ay önce İsveç’teki mafya grupları tarafından öldürüldüğünü belirten arkadaşı Çiya Hacı, “Roj kendi halinde sakin biriydi. Ama sanırım o da mafya olaylarına bulaştığı söyleniyor. Umarım bunlar doğru değildir, çünkü bu sav biz eve ailesine büyük acı veriyor” dedi.

Roj Şemal öldürülmeden önce hazırladığı Kürtçe bir klipte, kardeşini kastederek, “Kanın boşa gitmeyecek” sözlerine yer vermişti.  Klipte, ülkede ismi “mafyaya” çıkmış kişileri temsil eden görüntülere yer vermişti.

Şüpheliler gözaltında

Polis Roj Şemal’in ödlürülmesi olayına karşıtığı şüphesiyle 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan biri İsveç vatandaşı 25 yaşındaki bir genç. Diğer iki kişi ise daha önce çeşitli suçlara bulaşmış Hemo Budaği ve Abid Alsidi isimli iki göçmen. 

Bu kişiler daha önce Şayan Caf adlı 22 yaşındaki Kürt kızı ödlürmekle suçlanıyor. Şayan Caf da 2018 yılı sonlarında Stockholm’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Son 6 ayda 11 Kürt genci öldürüldü

Roj Şemal ile birlikte Stockholm’de son altı ay içerisinde öldürülen Kürt gençlerin sayısı 11’i buldu. Son iki yılda ise toplam 15 Kürt genci öldürüldü.

Kürt gençlerine yönelik bu saldırılar Stockhol’deki Kürt toplumu içerisinde de korkuya yol açmış durumda.

Şemal’in öldürüldüğü sokakta outran Herez Mecid, “Birkaç gündür nasıl gidip geldiğimizi, nasıl yiyip içtiğimizi bilmiyoruz. Artık tüm düşüncemiz bu semti ve hatta bu kenti terketmek” dedi.

Ancak polis, suçluların kısa sürede bulunacağı ve huzurun sağlanacağı konusunda mahallede yaşayanlara telkinde bulunuyor.(RUDAW)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.