Kürt General iki koruması ile birlikte öldürüldü

Kürt General iki koruması ile birlikte öldürüldü

İran Devrim Muhafızları’nın (Pasdaran) tanınan komutanlarından Tuğgeneral Hasıl Ahmedi ile korumalığını yapan üç köy korucusu (besiç) uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Olay akşam 18:00 sıralarında Rojhılat’ın Piranşar kentindeki Koy Hayam mahallesinde meydana geldi.

Rûdaw’ın yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Irak Devrim Muhafızları’na bağlı yerel güçlerden sorumlu Tuğgenerel Hasıl Ahmedi (Hasıl Algani) ile korumalığını yapan üç besiç üyesi Koy Hayam mahallesindeki teminal yakınlarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Olayda aslen Piranşarlı olan Pasdaran komutanı Hasıl Ahmedi ile birlikte Umid Melazade ve Star Piroti isimli besiç üyeleri öldürülürken ismi öğrenilenemeyen bir besiç üyesi de yaralandı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken Piranşar Kaymakamı Seyid Ali Turabi, saldırının “İslam Cumhuriyeti karşıtı terörist gruplar tarafından” düzenlendiğini açıkladı.

Bölgede “Kürt pasdar komutanı” olarak bilinen Tuğgeneral Hasıl Ahmedi 1979’dan beri İran Devrim Muhafızları’na katıldı. Emeklilik zamanı dolduğu halde Ahmedi’nin emekli olmaya yanaşmadığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.