"Kürdistani Seçim İttifakı": Tüm yanlışlıklara rağmen oylarımız mağdur Demirtaş'a

"Kürdistani Seçim İttifakı": Tüm yanlışlıklara rağmen oylarımız mağdur Demirtaş'a

HDP ve Hüdapar'ı da içine almak isteyen ve bu yönde girişimler başlatan ama sonuç alamayan "Kürdistani Seçim İttifakı" Azadi, PAK, PSK, PDK, ortak bir açıklama ile seçimlerde Millet ve cumhuriyet ittifaklarına karşı Cumhurbaşkanlığı adaylığında Selahattin

BBC Diyarbakır muhabiri Hatice Kamer'in aktardığına göre milletvekili seçimlerinde üyelerinin özgür davranacağını söyleyen siyasi partiler şu açıklamayı yaptı.

''Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak'' siyasetini bugün de devam ettiren ve aralarındaki kimi söylem farklılıklarına rağmen, halkımızın ulusal demokratik hak ve özgürlüklerini kabul etmeyen Muharrem İnce, Temel Karamollaoğlu'na ve özellikle Meral Akşener ile Doğu Perinçek'e birinci turda oy verilmemelidir.

Bu tutumumuz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, Kürtlerin elini güçlendirecek, Kürtlerin kilit rolü oynamalarını sağlayacak bir misyona da zemin hazırlayacaktır.

"Yaşanan tüm yanlışlık ve eksikliklerine rağmen mağdur durumundaki Selahattin Demirtaş'a Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylarımızı vereceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.