Kürdistan sandık başında

Kürdistan sandık başında

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, bölgesel parlamentonun 111 üyesini seçmek için bugün sandık başında. Oylama sabah 08.00'de başladı, ilk sonuçlar 72 saat içinde açıklanacak.

 Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, bugün parlamento seçimleri sandık başında. 2 milyon 914 bin 992 kişinin oy kullanması beklenen seçimlerde, bölgesel parlamentonun 111 üyesi seçilecek. Bu koltukların 11’i Hıristiyan, Türkmen ve Ermeni etnik azınlıklıklara ayrılmış durumda. Kadın kotası da yüzde 30 olarak belirlenmiş bulunuyor.

72 SAAT İÇİNDE AÇIKLANACAK

Saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi 18.00’a kadar sürecek. İlk sonuçların 72 saat içinde açıklanması bekleniyor.

BEKLENTİ NE?

Bugünkü oylamanın sonuçları, bölgede geçen yıl düzenlenen bağımsızlık referandumu bağlamında da merak konusu. Uzmanlar, bölgenin iki köklü siyasi hareketi olan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) parlamentodaki varlıklarını güçlendireceğini, KYB içindeki anlaşmazlıkların da KDP’nin birinci parti çıkmasına yol açacağını söylüyor.

Diğer yandan, son seçimlerdeki düşük katılım oranlarının bu oylamada da değişmesi beklenmiyor. 

kurdistansecim.jpg

Kaynak:Gazeteduvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.