Köyüne dönüp tavuk yetiştiriciliği yapıyor

Köyüne dönüp tavuk yetiştiriciliği yapıyor

Yıllarca kentte çalıştıktan sonra Komate Dağı'nın eteğinde, Habur Çayı'nın yanı başındaki köyüne geri dönen Halil Ölmez, beslediği tavukların yumurtalarını satarak geçimini sağlıyor.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Günyüzü (Melêsê) Köyü’nde yaşayan Halil Ölmez isimli yurttaş, yıllarca kentlerde çalıştıktan sonra yüzünü köyüne çevirdi. Uludere’ye bağlı Çeman Köyü’nde 10 yıl bakkallık yaptıktan sonra Cizre ilçesinde bir süre arsa alım satım işiyle uğraşan Ölmez, işlerinin kötüye gitmesi üzerine iki yıl önce köyüne dönmeye karar verip, tek gözlü bir ev inşa etti. 
 
Köy, sarp kayalıkları nedeniyle Büyük İskender’in bile ordularıyla aşamayıp komutanlarından birinin adını alan Komate Dağı ile Melêsê Dağı’nın eteklerinde, Habur Çayı’nın yanı başında. Muhteşem bir manzaraya sahip köyünde bir süre bağ bahçe işleri ile uğraşan Ölmez, Uludere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı destekle Atak-S cinsi 100 tavuk satın alıp, yetiştirmeye başladı.

Köye yerleştikten sonra fıstık ve ceviz fidanları ekip, tavuk yetiştiriciliği için bir yer yaptığını anlatan Ölmez, aldığı destekle ilk etapta 100 Atak-S cinsinden tavuk aldığını, bir süre sonra 100 tavuk daha satın aldığını dile getirdi. Veriminin yüksek olduğunu belirttiği bu cins tavukların ortalama 18 ile 20’nci haftada yumurtlamaya başladığını söyleyen Ölmez, günde ortalama 100 ile 120 arasında yumurta elde edip, kolisini 30 TL’den satarak geçimini sağladığını ifade etti.
 
Buraya geldiği için pişman olmadığını, köy yaşamından çok memnun olduğunu söyleyen Ölmez’in şikayetçi olduğu tek şey yem fiyatları. 50 kiloluk yem torbasının Cizre’den köyüne getirtmesinin maliyetinin 140 TL’yi bulduğunu paylaşan Ölmez, tavuklarını sadece yemle beslemeyip, bahçeye saldığını dile getrdi. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum