Koronavirüsü yenen Hakkarili Demir yaşadıklarını anlattı

Koronavirüsü yenen Hakkarili Demir yaşadıklarını anlattı

İstanbul’da  koronavirüse yakalanan Hakkari Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Demir, hastanedeki tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi. 14 gün karantinada kalacak olan Demir hastanede yaşadıklarını anlattı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Merkezi İstanbul’da bulunan Hakkari Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Demir 16 Mart tarihinde şikayetlerinin arması üzerine iki defa hastaneye kaldırıldı. Koronavirüs  tanısı konulan Demir 23 Mart tarihinde özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

11 günlük tedavisinin ardından son yapılan test sonucunun negatif çıkması ve şikayetlerinin sona ermesi üzerine dün taburcu olan 40 yaşındaki Demir, 16 gün süren koronavirüs mücadelesini Hakkari Objektif Haber'e anlattı.  

Geçirdiği zorlu tedavi sürecinin ardından hayatta kaldığı için büyük sevinç yaşadığını anlatan Demir, 14 gün evde karantinada kalacak.

‘İlk 3 gün çok zor geçti’ diyen Demir, ateşinin 40 günlerce derecenin altına düşmediğini ve mücadele azmini yitirdiğini düşünmüş. 

5. günün sonunda iyileşme belirtileri görüldüğünü anlatan Demir, hastanede kaldığı 11 günde ölüm kalım savaşı verdiğini söyledi ve ekledi : “Hayatımın en zor günlerini geçirdim. Bir tarafta sağlık sorunları ile uğraşırken diğer taraftan işin psikolojik boyutu ile uğraşıyorsun. Acaba benden dolayı zarar gören başka insanlar var mı? Çünkü hayatta en sevdiklerine bulaştırma gibi bir riskin var” dedi. 

Koronavirüs salgının şakası yok diyen Demir, herkesi yapılan uyarılar karşısında dikkatli ve duyarlı olmaya davetti 

‘Evde Kal’ çağrılarının boşuna yapılmadığına dikkat çeken Demir, “ Kendimize ve sevdiklerimize değer veriyorsak zorunlu olmadıkça evimizden çıkmamalıyız. Çünkü kimden virüsü kalacağın ya da kimlere bulaştıracağını bilmiyorsun. Mesela ben halen nereden kaptığımı bile bilmiyorum” ifadelerini kullandı. 

Demir şunları söyledi. “Şanslıydım çünkü sürekli sağlık öykümü bilen bir hastanede tedavi olma şansım oldu. Doktorum Esin Çeliker çok ilgili bir doktordu. Zamanda gerekli tüm müdahaleleri yaptı ve hayatta kalmamı sağladı. Ayrıca kuzenim Hakkarili Prof Dr. Şinasi Sevmiş de sağlığımla çok ilgilendi. Doktorlarımla sürekli iletişim içinde oldu. Hastane sürecinde benden manevi desteğini esirgemeyen bana dua eden tüm Hakkarili hemşerilerime çok teşekkür ederim”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum