Koronavirüs'te son durum: Can kaybı 1.380'ne çıktı

Koronavirüs'te son durum: Can kaybı 1.380'ne çıktı

Çin'de ilk olarak geçtiğimiz aralık ayında ortaya çıkan ölümcül koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 120 kişi daha hayatını kaybederken dünya genelindeki can kaybı sayısı da toplamda 1.380'e yükseldi.

Bu ölümlerin 116'sı koronavirüsün çıktığı ilk şehir olan Vuhan'ın bağlı olduğu Hubei eyaletinde gerçekleşti.

Ana kıta Çin'de 4.823'ü Hubei'de olmak üzere 5090 kişinin daha virüse yakalandığı belirtilirken, dünya üzerinde enfekte vaka sayısı da 63 bin 851 olarak açıklandı.

Çin'de perşembe günü 242 kişi hayatını kaybederken bu rakam 24 saatte en çok can kaybı yaşanan gün olarak kayıtlara geçmişti.

Öte yandan Çin'in başkenti Pekin'de cuma gününden itibaren 14 gün sürecek karantina süresi başladı. Çin'in yeni yıl tatili dolayısıyla memleketlerine giden vatandaşların karantina kurallarına sıkı sıkıya uyması gerektiği, aksi halde sert cezalar alacakları kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.