Koronavirus: İngiltere'de vaka sayısı günde 6 bine çıkabilir

Koronavirus: İngiltere'de vaka sayısı günde 6 bine çıkabilir

İngiltere İstatistik Kurumu’nun yayımladığı yeni rapora göre, ülkede koronavirüs vakaları 35 yaş altındaki kişilerdeki yüksek artış ile günde 6 bine ulaşabilir.

Kurumun, hanelerde binlerce insanın rastgele test edilmesiyle elde ettiği sonuçlara ülkenin Kuzey Batı bölgesi ve Londra'da enfeksiyon oranlarının daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Vaka sayısındaki artış hızını düşürmek amacıyla yakın zamanda yeni önlemler de alınabilir.

Son iki hafta içerisinde ülkede doğrulanan koronavirüs pozitif vaka sayısı 3 bin 395’e kadar yükseldi.

Hükümetin test ve izleme programıyla ilgili devam eden sorunlar, insanların testlere erişmekte zorlanmasına neden oldu.

Birleşik Krallık'ta koronavirüs vakalarının ve hastaneye kabullerin artık her yedi ila sekiz günde bir ikiye katlandığı düşünülüyor.

Son rakamlar, Haziran ayından bu yana ilk kez Londra'daki vakalarda artış olduğunu gösteriyor.

King's College London'da genetik epidemiyoloji profesörü Tim Spector, bu durumun "endişe verici bir resim" olduğunu belirterek, "ikinci bir dalganın başlangıcı" gibi göründüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.