Koronadan ölen bebeği için suç duyurusunda bulunacak

Koronadan ölen bebeği için suç duyurusunda bulunacak

Koronavirüse yakalanıp 7 saat yoğun bakımda yer bulamayan ve iki gün sonra yaşamını yitiren S. Akdağ isimli bebeğin ailesi, hastanede yaşanan ihmalleri dava edecek. 

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne 1 buçuk yaşındaki çocukları S. Akdağ için solunum sorunu ve yüksek ateş şikayetiyle başvuran Akdağ ailesi, yer bulmama ve cihaz yokluğu gibi ihmaller sonucu çocuklarını kaybetti.

25 Kasım’da koronavirüs testi yapılan S. Akdağ, hastanede entübe odası olmadığı için normal bir odada karantina altına alındı. Burada test sonucunun çıkması beklenirken durumu kötüleşen bebeğin ailesi, saat 17.00'da çocuklarının pandemi hastanesine kaldırılması talebinde bulundu. Hastane yönetiminin 112 Acil Servisi arayarak hastanelerde boş yer ayrılması talebini ilettiği sırada, aile çocuklarının test sonucunun pozitif olduğunu öğrendi. Ailenin talebinin üzerinden 7 saat geçmesine rağmen hastanelerde yer açılmaması üzerine aile 26 Kasım 01.45’de çocuklarını kentte bulunan özel bir hastaneye kaldırdı. Burada entübe olarak yoğun bakımda tedavi gören bebek 2 gün sonra yaşamını yitirdi.

Hastane kayıtlarına göre bebeğin ölümü koronavirüs olarak geçerken, aile yaşanan ihmaller zincirine isyan etti. Anne Yasemin Akdağ, epilepsi hastası olan çocuklarını ilk olarak 19 Kasım'da hastaneye kaldırdıklarını ve toplamda 4 kez hastaneye götürdüklerini ancak her seferinde eve gönderildiklerini söyledi. Bebeğin hasta olmasına rağmen hastaneye yatırmadığını kaydeden Akdağ, olayı şöyle anlattı: "Hastaneye götürdüğümüzde bize soğuk aldığı bilgisi verildi. 22 Kasım’da ise tekrardan hastaneye götürdük. Çocuğun üşüttüğünü söyleyip ağrı kesici vs. ilaçlar verip eve geri gönderdiler. Çocuk kötü olduğu için 23 Kasım’da tekrar hastaneye götürdük. Doktor tarafından muayene edilip 3 tane iğne verildi. İğneleri 3 gün kullanıp tekrar getirilmemizi söylediler. Eve götürdüğümüzde durumu kötüleşti. Gece kusmaya ve gıda ve su kabul etmemeye başladı.  Bunun üzerine 24 Kasım günü tekrardan götürdük. Orada 'ciğerlerinin durumunun iyi olduğunu, aslında toparladığını, kan değerlerinin normal olduğu ve çocukta bir şey olmadığını' söyleyip bizi tekrar eve gönderdiler."
 
25 Kasım'da tekrar hastaneye gittiklerini belirten Akdağ, doktora çocuğunun nefes sorunu nedeniyle uyuyamadığını söylediğini ifade etti. Bunun üzerine doktorun akciğer tomografisi istediğini aktaran Akdağ, "Doktor tomografiden sonra artık bütün ciğerlerinin iltihaplandığını ve durumun kötü olduğunu söyledi. Bu arada virüs şüphesiyle testi de yapıldı. Testin sonucunun akşam saat 22.30 civarında pozitif olduğunu öğrendik" dedi.   

Bebeklerinin bir ihmaller zinciri sonucu yaşamını yitirdiğini kaydeden Akdağ, sağlık sisteminin geldiği aşamanın bebeklerinin ölümü ile bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Akdağ, 10 yıldan fazla bir süredir açılacağı söylenen çocuk hastanesinin açılmamasına da isyan ederek, “O hastane açılsaydı belki şuan çocuğum yaşıyor olacaktı. Bu hastanede neredeyse hiçbir şey yoktu. Benim bebeğim öldü başkasının bebeği ölmesin” ifadelerini kullandı.  

Baba Menal Akdağ ise çevre illerde dahi yer bulunmadığına dair kendilerine bilgi verildiğini belirterek, “Hastane yönetimi ve doktorlar tarafından 'Entübe cihazının olmadığı, entübeye ihtiyaç duyulacağını ve çocuğun naklinin farklı bir hastaneye yapılması gerektiği' söylendi.  Bunun üzerine biz hastane arayışına başladık. Maalesef 26 Kasım gece saat 1.45’e kadar bebek çocuk hastanesinde kaldı" diye belirtti. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.