‘Korkmayın, kadın isterse başarır’

‘Korkmayın, kadın isterse başarır’

Hakkari'de Sevda Keskin ve Özlem Atay isimli kadınlar, açtıkları lokantada hem Hakkari’nin yöresel yemeklerini tanıtıyor hem de ildeki kadınlara örnek oluyor.

Sevda Keskin ve Özlem Atay isimli kadınlar, açtıkları lokantada hem Hakkari’nin yöresel yemeklerini tanıtıyor hem de ildeki kadınlara örnek oluyor. İlgi gören işletmenin sahipleri, kendilerine inandıklarını ve başardıklarını belirterek, kadınlara, “Girişimcilikten korkmayın. Kadın isterse başarır” çağrısında bulundu.

Hakkâri il merkezinde Sevda Keskin ve Özlem Atay isimli girişimci kadınlar tarafından açılan Hera Yöresel Yemekler işletmesi halk tarafından yoğun ilgi görüyor. Yaptıkları günlük yöresel yemeklerle kentin kültürünü tanıtan kadınlar diğer tarafından ekonomik olarak ayakta kalma mücadelesi veriyor. Aynı zamanda merkezdeki diğer kadınlara da ön ayak olan kadınlar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na (KOSGEB) sundukları proje ile 4 kadını daha istihdam etti.

‘KENDİMİZE GÜVENDİK VE BAŞARDIK’

Yemekleri hazırlama aşamalarında dayanışma içinde çalıştıklarını belirten Özlem Atay, “İlk olarak evlerde hemen her gün yaptığımız bir işi kentimizin tanıtımına sunabilir miyiz? Diye aklımıza geldi ve işe başladık. El emeğimizin beğenildiğini biliyorduk. Ancak lokantada bunu yapabilir miyiz? Sorusu kafamızda vardı. Kendimize inandık ve başladık. Gelen olumlu tepkiler bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Toplumun her kesiminden olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Atay, kadınlara da ilham kaynağı olduklarını söyledi. Bu iş ile birçok kadına öncülük ettiklerini dile getiren Atay, kendilerine danışan kimi kadınlara önerilerde bulunduklarını kimi kadınları da kendi yanlarında istihdam ettiklerini söyledi. 

‘KADIN İSTERSE HERŞEYİ BAŞARIR’

Kısıtlı imkânlarla girişimde bulunduklarını ifade eden Sevda Keskin ise, kendilerine olan güven sayesinde başardıklarının altını çizdi. “Gerçekten kadın isterse her şeyi yapar. Bizler iki arkadaş buna inanıyoruz ve gördük” diyen Keskin, “Bizler birçok sorun ile karşılaşıyoruz ancak inançlı bir şekilde yola çıkıldığında çevremizdekilerde bizlere çabuk inanıp yardım dahi ediyor. Bizim en büyük şansımız çevremizde birçok kesimde duyduğumuz baskı unsuru bizde olmadı. Bizlerin bu sorunlarla karşılaşmamış olması bu sorunların olmadığı anlamına gelmiyor. Ancak kadınlar inançlı ve birlik olduğunda başardığını da göstermiş olduk. Bilinçli bir toplum olmak yine bizlerin elinde. Bu anlamda biz iki arkadaş çevremizdeki diğer kadınlara rol model olmaya da çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Keskin, kadınlara da şu çağrıda bulundu: “Bir işe girmek istiyorsanız öncelikle kendinize inanın ve girişimcilikten korkmayın. Kadın isterse başarır ve bizler buna inanıyoruz.”

00-002.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.