Konya’daki katliamın zanlısı Mehmet Altun yakalandı

Konya’daki katliamın zanlısı Mehmet Altun yakalandı

Konya'nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun, 6 gün sonra yakalandı.

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz günü aynı aileden Yaşar Dedeoğulları (65), Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30), İpek Dedeoğulları (57), Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları’nı (35) katleden Mehmet Altun'un, 6 gün sonra yakalandığı duyuruldu. 



Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 6 gündür aranan Mehmet Altun'un ekiplerin arama çalışmalarını yoğunlaştırdığı bozkır arazide yakalandığı belirtildi. Valilik açıklamasında "Konya Meram ilçemizde 30.07.2021 tarihinde 7 vatandaşımızı vahşice katleden fail Mehmet ALTUN; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge Özel Harekat birimlerimizin koordineli ve etkin çalışmaları neticesinde saklandığı yerde sağ olarak yakalanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

KİRALIK ARACI TERK ETTİ, DAĞLIK ARAZİDE SAKLANDI

Verilen bilgiye göre Mehmet Altun'un kiraladığı aracı, kaçtığı kent merkezinden 140 kilometre uzaklıktaki Toros Dağları'nın eteğinde bulunan Bozkır ilçesinde mahallenin yakınına bıraktığı belirtildi. Dağlık alanda Cinayet Büro Amirliği ve Özel Harekat ekipleri ile Jandarma Suç Araştırma Timi'nin (JASAT) katıldığı arama çalışmalarının 5’inci gününde Mehmet Altun saklandığı yerde yakalandı. Altun’u gözaltına alan ekipler emniyete götürdü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.