Konya-Hakkari-Van 'Gönül Köprüsü' kardeşlik Projesi

Konya-Hakkari-Van 'Gönül Köprüsü' kardeşlik Projesi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya-Hakkari-Van Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi kapsamında Konya’ya gelen kanaat önderleri ve öğrenciler, şehirler arasındaki kardeşlik köprülerinin güçlenmesine katkı sağlıyor.

Konya-Hakkari-Van Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi kapsamında Konya'ya gelen kanaat önderleri ve öğrenciler Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Programda konuşan, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Serhat Güngör ve AK Parti Hakkari İl Başkan Yardımcısı Nebi Adıyaman, kardeşlik hukukunun gelişmesinin önemine dikkat çektiler. Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, Van ve Hakkari'den gelen misafirleri sevgi ve kardeşlik şehri Konya'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu tür programlarla birlik ve beraberliğimiz daha da kuvvetlenecektir. Sizlerle yarınlara daha güvenlik bakacağız" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, "Ne zaman doğuya gitsem kardeşlik duygularıyla karşılanıyoruz. Bizler bin yıllık kardeşiz. Bizim bu kardeşliğimizi üç beş çapulcu mu bozacak? Bakın Van'da deprem olduğunda ilk sıcak çorba Konya'dan gitti. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türk bayraklarını alarak Van, Hakkari ve bir çok doğu ilimizde insanlar sokaklara çıktı. İşte bizim ülkemiz, işte bizim kardeşliğimiz bu. Bu kardeşliği de kimse bozamaz" dedi.

Konya'nın hoşgörü, ilim ve irfan şehri olduğuna vurgu yapan Konya Valisi Yakup Canbolat ise, iki yıl Hakkari'de görev yaptığını, o bölgeleri çok iyi bildiğini vurgulayarak, "Van ve Hakkari geçmişte medrese ve ilim merkezleri imiş.Bu kardeşliğimiz sürmeye devam edecek" dedi.

Programa Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, AK Parti yönetim kurulu üyeleri, Hakkari Yüksekova'dan kanaat önderleri, Van'dan gelen öğrenciler katıldı. Kanaat önderleri ve öğrenciler Konya programları kapsamında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu ile çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirerek, tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

uy.jpg9.jpgt.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.