Konser salonuna saldırı: En az 40 ölü, 100 yaralı

Konser salonuna saldırı: En az 40 ölü, 100 yaralı

Moskova'daki bir konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi. TASS'ın haberine göre, saldırı sonucu en az 40 kişi hayatını kaybetti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Holl konser salonunda silahlı saldırı olduğu bildirildi. 'Picnic' isimli müzik grubunun konseri sırasında düzenlenen saldırı sonucunda çok sayıda ölü olduğu belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sputnik'in aktardığına göre Rusya İç İstihbarat Servisi FSB, "Crocus kompleksindeki terör saldırısı sonucunda ilk belirlemelere göre şu anda 40 ölü ve 100'den fazla yaralı var" açıklamasında bulundu. Konserde sahne alan Picnik grubunun müzisyenleri arasında yaralanan olmadığı bildirildi.

Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City konser salonuna düzenlenen saldırıya ilişkin ‘Terör Yasası’ maddesi kapsamında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

'UKRAYNA'NIN SALDIRIYLA İLGİSİ YOK'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin üst düzey yardımcısı Mykhailo Podolyak ise, saldırıyla Ukrayna'nın ilgisi olmadığını duyurdu. 

EN AZ 5 KİŞİNİN DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA MAKİNELİ TÜFEK KULLANILDI

Interfax haber ajansı, saldırının kamuflajlı en az 5 kişi tarafından düzenlendiğini aktardı. TASS'ın haberine göre ise saldırı makineli tüfekler ile gerçekleştirildi. 

Binada patlama yaşandığı ve yangın çıktığı da aktarıldı. Bölgeye çok sayıda helikopter, ulusal muhafız ve 70'den fazla ambulans sevk edildi. Ajanslar, alevlerin binanın üçte birinin sardığını, binanın bodrum katından yaklaşık 100 kişinin tahliye edildiği fakat çatıda mahsur kalanlar olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.