Komşu ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Komşu ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Tespit edilen korona virüsü vakalarının 624'e, ölü sayısının 15'e yükseldiği komşu Yunanistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Komşu Yunanistan’da korona virüsü salgınının önüne geçmek için yarından itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak yarın sabah saat 06.00’da başlayacak.

Kararı duyuran Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Durumun İtalya’daki gibi olmasına izin veremeyiz. Bu belki de nihai adım olacak” dedi.

YASAĞIN KAPSAMI NE?

Yarın sabah 06.00’da başlayacak yasak kapsamında, tüm vatandaşların evde kalması gerekiyor. Evde oturmayanlara 150 euro ceza öngörülüyor.

Zorunlu olarak hâlâ işe gidenler, doktora ve eczaneye gitmesi gerekenler kapsam dışı tutulacak. Yalnız başına veya en fazla iki kişi olarak egzersiz için dışarı çıkmaya ve köpek gezdirmeye de izin verilecek. Kalıcı ikâmetlerine dönmekte olan kişilerin de sadece bu amaçla dışarıda olmasına izin verilecek.

Sıkı tedbirlerin dikkate alınmadığı, havaların güzelleşmesiyle birçok kişinin piknik ve yürüyüş yaparken görüntülendiği ülkede, son olarak 10’dan fazla kişinin biraraya gelmesine karşı 1000 euroluk para cezası getirilmişti.

Ancak tüm bu önlemlere rağmen, Yunanistan’daki korona virüsü vakalarındaki en büyük artış bugün yaşandı. 94 kişinin daha enfekte olduğunun tespit edilmesiyle, vaka sayısı 624’e yükseldi. Ölü sayısı ise 15’e çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.