Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

Koltuk mu vatandaş mı?

Bugün Hakkâri’mizde adım adım hizmetler rayına oturuyor. İş ehline, görev liyakat sahibine teslim ediliyor, devrediliyor. 

Halkla birebir muhatap olan, vatandaşının ayağına giden, halkın sözüne, serzenişine, nasihatine kulak veren, eleştirilmeyi nimet bilen, Hz. Ömer inceliğinde, Vali Recep Yazıcıoğlu yürekliliğinde yöneticilerimize selam olsun.

Özel kalemin, danışmanların, müdürlerin, mühendislerin, fotoğrafçıların sözünü veya süslü bir fotoğrafını görme yerine hizmetleri yerli yerinde denetleyen, sorgulayan, halkın refahına, devletin devamlılığına, ülkenin kalkınmasına, gelişmesine ter döken, emek veren, uykusuz kalan, koltuktan uzaklaşan, halkın halkasına imame olan, makam aracından inen, vatandaşıyla kucaklaşan idarecilerimize selam olsun. 

Dün yoklukla kazanılan bu toprakları, bugün varlıkla, israfla, gereksiz ve kısa vadeli süslemelerle ülkemizin kaynaklarını çarçup etmeyen, edenlere de set ve sert olan yöneticilerimize selam olsun.

Alın teriyle kazandığı kuruşu kuruşuna, çocuğundan, eğlencesinden, yatırımından kısıp devleti için, vatanı için, geleceği için, güzel yarınları, kalıcı hizmetler için vergisini veren, verginin de emanet edildiği iman gücü yüksek, vicdanının sesine ses verenlerimize selam olsun.

Yapılan her bir hizmette kendilerini konuşturan yerli ve milli yöneticilerimiz, milimi milimine, kuruşu kuruşuna sorgulayan, hesap veren mert yiğitlerimiz selam olsun. 

Mimar, Mühendis, Müteahhit Kardeşlerim

Akşamları evine, çoluk çocuğunun huzuruna giderken, yüzlerine bakacak hak hakikat yolunda, halkının huzurunda yarışan mimar kardeşlerimize, her yapılan ve yaptırılan işin kendi öz ve öz işiymiş gibi aşkla, şevkle, zevkle sarılan, denetleyen, üzerinde titizlikle çalışan cebinden önce hakkın ve halkının hakkına riayet gösteren mangal yürekli mühendis kardeşlerimize selam olsun. Ne olacak bozulursa bozulsun tekrardan yaparız mantığıyla aynı işi yarınına yeni bir iş olarak üretmeyen, ülkemize, insanımıza maddi darbe indirmeyen, kul hakkının alevlerinden uzak duran güzel yürekli müteahhit kardeşlerimize selam olsun. Çünkü ihalelerin her bir miliminde, her bir kuruşunda yetimin, öksüzün, fakir fukaranın alın teriyle kazanılan vergisi var... 

Ebuzer El Gıfari hassasiyetinde yanlış yöneticilerine, idarecilerine muhalif, ülke sevdalısı, halk aşığı vatandaşlarımıza selam olsun.

Ülkenin daha da kalkınmasına, gelişmesine, çağ atlamasına yönlendiren, zorlayan, taşın altına eli yerine gövdesini koyanlara selam olsun.

Her bir hizmette işin erbabı, hizmet aşığı, vergiyi çarçup etmeyen, yap boz hizmetleri yerine uzun vadeye hitap edecek kalıcı ve kaliteli sonuçları elde edenlerle yola çıkan, yol yürüyen nur yüzlü güzel kalpli insanlarımıza selam olsun. 

Selam olsun hakkı hak bilip, hakta yürüyenlere. Selam olsun imzasında, ihalesinde kul hakkına riayet edenlere…

Selam ve dua ile…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.