'Kızımı öldürdüler'

'Kızımı öldürdüler'

Kağızman ilçesine bağlı Akören köyünde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Yonca Aladağ’ın babası Fevzi Aladağ, kızının dini nikahlı eşi tarafından öldürüldüğünü kaydetti.

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Akören köyünde, dini nikahlı eşi Yusuf A. ve ailesi ile yaşayan 19 yaşındaki Yonca Aladağ’ın, 4 Ocak’ta kaza sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi. Bazanın kapağının altında kalarak yaşamını yitirdiği belirtilen Yonca Aladağ’ın ailesi ise “Kaza değil cinayet” diyerek olayın aydınlatılmasını istedi. 

 

Yonca Aladağ’ın babası Fevzi Aladağ, kızının ölümündeki soru işaretlerini sıralayarak etkin bir soruşturma yürütülmesi durumunda cinayetin açığa çıkacağını belirtti. 

Yusuf A.’nın kızına şantaj yaparak dini nikahla evliliğe zorladığını belirten baba Aladağ, “Ben o süreçte Kıbrıs’ta çalışıyordum. Aile büyüklerim ve karşı aile anlaşarak çocukların evlenmelerini söyledi. Kızım 7 ay boyunca dini nikahla yaşadı. 7 ay sonra 4 Ocak 2021’de kaza sonucu kızımın öldüğünü söylediler” diye belirtti. 

Olayın 08.00’da olduğunu ancak kendisine saat 11.00’da haber verildiğini vurgulayan Aladağ, “Kızımın baza kapağının altında kaldığını ve bu şekilde öldüğünü iddia ediyorlar. Olay yerinde yaşamını yitirmiş. Kendi arabalarıyla hastaneye götürüyorlar. Olayın yaşandığı zaman ambulansın gelip almasına dahi izin vermemişler. Eşim kızımla sürekli konuşurdu. Yusuf A. her gün öğlene doğru uyanırmış, olay günü saat 05.00’da uyanmış. Her gün öğlene kadar uyuyan biri nasıl oluyor da o gün saat 05.00’d uyanıyor?” diye sordu. 

Kızının ölüm haberini öğlen 11.00’da köy imamının kendisini arayınca öğrendiğini söyleyen Aladağ, “Kızım sabah saatlerinde hayatını kaybediyor öğlen gibi savcıya haber veriyorlar. Onların anlattıklarına göre sabah 08.00’da olay olmuş. Nasıl oluyor da savcı 11.00’da duyuyor? Biz önce olayın kaza olduğuna inandık. Ancak karşı tarafın ifadelerine ve davranışlarına baktık ve olayın cinayet olduğunu düşünmeye başladık” dedi. 

Aladağ, kendisini arayan bir yakınının aktarımlarını şu şekilde anlattı: “Bir yakınımız eşimi aradı ‘Bize kız boğuldu dediler. Biz de evdeki küçük bebeğin boğulduğunu sanıyorduk, eve gittiğimizde Yonca olduğunu öğrendik.” 

Kızının bazı kıyafetlerinin kendisine teslim edildiğini ifade eden Aladağ, “Olay yeri ekipleri yaptıkları incelemelerden sonra resmi nikahı olmadığı için kızımın kıyafetlerini bize gönderdi. Kıyafetlerinde kan yoktu. Ölen bir insanın kıyafetleri bu kadar temiz olabilir mi? Ben bu durumu jandarma ve polislere sordum. Bana, ‘Aile kızın kıyafetlerini değiştirmiş’ dediler. Nedenini sordum ‘Üzerinde pijama vardı. O nedenle değiştirdik’ demişler. Kızımın üzerindeki pijamayı çıkarıp külotlu çorap giydirmişler. Ölen birine külotlu çorap nasıl giydirilir? Biz hayretler içerisindeyiz” şekline konuştu. 

Kızının Yusuf A. tarafından öldürüldüğünü, ailesinin de kendisine yardım ettiğini söyleyen Aladağ, olayın peşini bırakmayacaklarını belirterek, “Zaten şikayetçi olduk. Soruşturma sürüyor. Ailenin ifadesi alındı. Çok çelişkili ifadeler verildi. Bu kesinlikle cinayettir. Olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Hukuken bu işin peşini bırakmayacağım” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.