Kızılay Hakkari Şubesi kongreye gitti!

Kızılay Hakkari Şubesi kongreye gitti!

Türk Kızılay Hakkari Şubesi Olağan Genel Kurulu Toplantısında konuşan Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet işgüzar, 2019-2020 yıllarında Hakkari’de Kızılay olarak yaklaşık 7,8 milyon TL yatırım yapacakları müjdesini verdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen Türk Kızılay Hakkari Şubesi Olağan Genel Kurulu Toplantısına Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet işgüzar, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahir Tekin, İşkur Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Türk Kızılay Hakkari şubesinin yaptığı yardımlarla ilgili  slayt gösterimi yapıldı. 

Toplantıya katılan davetlilere Türk Kızılayını armalarını taşıyan kalem ve not defterleri hediye edildi.

Burada konuşan Kızılay  Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, geçmişten günümüze Kızılay, Kızılayın yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetleri, Hakkari’nin il ve ilçelerinde yapılan giyim, gıda, kavurma konsere ve nakdi para yardımları ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet işgüzar, Hakkari’ye neden geç geldiğini kendi kendine sormaya başladığını ifade ederek Hakkari’nin güzel bir yer olduğunu  söyledi.

İşgüzar,”Türk Kızılayı olarak Hakkari’de birçok şeyde geri kalmışız. Geçenlerde Hakkari’ye gelen genel başkanımız da bunu belirtmişti. Özelikle Hakkari’deki toplantıya katılmamı istedi. Kızılay başkanımız ve sayın valimiz ile birlikte Hakkari Kızılayı için neler yapabileceğimizi görüştük. İnşallah 2019-2020 yıllarında Hakkari ilimizde Kızılay olarak yaklaşık 7,8 milyon TL yatırım yapacağız. Bu çok ciddi bir yatırımdır. Çünkü Hakkari Kızılayı artık hak ettiği yere gelmesi lazım ve bu yatır müjdesini burada vermek istiyorum. Hakkari Kızılayımız hem şube yönetimi ve gönüllüleri, kadın ve gençlik kolları yine Hakkari Kızılay Şubemize bağlı üniversite kabulümüzü de çok etkin bir şekilde kurup gönüllülerle beraber halkımızın hizmetine sunmayı cani gönülden arzu ediyoruz. Yine sayın valimiz ve sayın rektörümüzden üniversitede bir yer tahsis edilmesini istedik burada dar gelirli gençlerimize Ankara ve İstanbul’da temin edeceğimiz birinci elden hiç kullanılmamış eşyaları gençlerimizin hizmetine sunucağız.  Hakkari’nin il ve ilçelerine yönelik hizmetlerimizde devam edecektir” dedi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık ise, Kızılay Derneği Hakkari Şubesine yer temin etmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, Kızılayın daha çok insana ulaşmak için Kızılayımıza her türlü desteği vermeye hazırız dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kızılay Hakkari Şubesi yönetim kuruluna Şube Başkanı Recep Bozkurt, Adnan Fırat, Gazi Karaduman, Umut Kutluk, Cihat Gür ve Ahmet Karadeniz seçildi. 

1-999.jpg2-910.jpg3-706.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.