'Kıyamet kopmadıkça referandum olacak'

'Kıyamet kopmadıkça referandum olacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Kıyamet kopmadıkça halk oylaması yapılacak ve millet kararını verecek" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 16 Nisan’da yapılacak referandumun ‘çeşitli bahanelerle son anda iptal edileceği’ iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

NTV’de yer alan habere göre, “Kıyamet kopmadıkça bu referandum yapılacak ve millet kararını verecek” diyen Yazıcı, halk oylamasının seçim olmadığını, milletin, yeni hükümet modeliyle Türkiye’nin 2023’e taşınmasına karar vereceğini belirtti.

“Böyle bir şey olabilir mi? Niye yapılmayacakmış, kim durdurabilir, nasıl durur? Müneccim mi bunlar?” diye soran Yazıcı, anayasa değişikliğinin Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir proje olduğunu vurguladı.

Yazıcı, getirilecek modelin, 2007 yılındaki anayasa değişikliğiyle başladığını, başkanlık sürecine atılan güçlü adımın tamamlandığını söyleyerek, “Cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçiliyorsa bu başkanlık modeline uygun bir yöntemdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.