Kışanak ve Tuncel hakkındaki dava spor salonunda görülecek

Kışanak ve Tuncel hakkındaki dava spor salonunda görülecek

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında açılan ve güvenlik gerekçesiyle Spor Salonu'nda görülecek.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından güvenlik gerekçesiyle Malatya Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen Kışanak ve Tuncel hakkında açılan davanın görüleceği salon belirlendi.

Kışanak ve Tuncel hakkındaki davanın duruşmalarının, haklarında FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle kamu davası açılan, tutuklu 76 sanığın yargılanması için bin 52 metrekarelik kapalı alana sahip Yakınca Spor Salonunda yapılması kararlaştırıldı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayacak davanın görüleceği tarihin ise henüz belirlenmediği kaydedildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Kışanak ve Tuncel hakkında açılan dava dosyası, güvenlik gerekçesiyle nakli konusunda Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmiş, nakil konusuna ilişkin talebi değerlendiren Yargıtay 5. Ceza Dairesi, davanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesine nakline karar vermişti.

İddianamede, Kışanak hakkında 57 yıl 6 aydan 230 yıl 6 aya kadar, Tuncel hakkında da 23 yıl 6 aydan 95 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.