'Kısa Çalışma Ödeneği Aralık sonuna kadar uzatılabilir'

'Kısa Çalışma Ödeneği Aralık sonuna kadar uzatılabilir'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği'nin (KÇÖ) Aralık sonuna kadar daha uzatabileceğini söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumartesi günü CNN Türk kanalına yaptığı açıklamada, Kısa Çalışma Ödeneği'nin (KÇÖ) Aralık sonuna kadar daha uzatabileceğini belirterek, "Belli bir süre devam edebilir endişemiz yok. Uzatabilecek kadar fonumuz var" dedi.

Bakan Selçuk, "Hem çalışan hem de işveren için gerçekleşen bir mekanizma olsa da normalleşme adı altında başka bir destek de veriyoruz. Kısa çalışma ödeneği etkin olsa da normalleşirken işçimizin daha az gelir almasına neden oluyor. Normalleşme desteği almalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.