Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

Kiralar düştü... İlçe oluyoruz

 

Halkıyla, kurumlarıyla, bürokrasisiyle il kalmayı isteyip ilçe olma yolunda gayret, çaba, emek sarf eden, insan ve doğaya zararlı kömürden kurtulup doğalgaz isteyen, 7/24 kesintisiz suyu, pisliği kapatan kanalizasyonu, elektriği, interneti arzulayan biz... Ama su, kanalizasyon, doğalgaz hatlarının rahat geçişine müsaade etmeyen, ekiplerle hizmet ağlarının yerden değil de havadan döşenmeleri münakaşasına giren, yarım metre karelik alanı kaplayan elektrik, internet direğinin dikilmesine müsaade etmeyen biz…

 

Yani hizmet isteyen, fedakarlıktan kaçanlarız…

 

Dün köylerde evimiz yokken sığındıklarımızın kira zulmüne hiç uğramadık. Ne oldu bize? Ne çabuk unuttuk özümüzü, mazimizi; iki kuruş elimize geçince kendimizi kaybettik. Fani dünyanın üç günlük menfaati için diktiğimiz evlerimizde kiracılara kan kusuyoruz. Fahiş bir fiyatla kiracıya “işine gelirse” demeye kalktık. “Sizden biriniz kendisi için sevip arzu ettiği şeyi din kardeşi için de sevip arzu etmedikçe gerçek anlamda iman etmiş olmaz.” Diyen Peygamberin ümmeti değil miyiz?

 

Peki biz kiracı olsaydık, evlerine muhtaç olsaydık. Ve mecburiyetten aynı fahiş fiyatı, muameleyi görseydik içimizde duaya mı yoksa bedduaya mı yer verirdik?

 

Hayati konu arz eden doğalgaz çalışmalarında içme suyu, kanalizasyon ve asfaltta daha az tahribatın, yıkımın olması için yılardır röntgeni, projesi çekilen su ve kanalizasyon hatları ne zaman raflardan, bilgisayarlardan, mühendislerle sahaya inecek doğalgaz çalışmalarına rehberlik edecek?

 

Hangi kurum, hangi birim “kireç döktüğüm, işaret bıraktığım yerler su ve kanalizasyon güzergâhıdır. Doğalgaz geçişi için şu ve bu noktalar müsaittir.” Diyecek. Doğalgaz ekibinin daha erken, daha aktif çalışmalarına kolaylık sağlayacak?

 

Denetlemesi sıfır olan yerli ve milli bürokrasiler diyarında denetlemeler ne zaman başlayacak?

 

Kanalizasyon, şebeke içme suyu ve doğalgazın yan yana değil de üst üste döşendiği, yumağa döndüğü dünyada tek il olarak mı tarihe geçeceğiz?

 

Vali emrinde ki bürokrasiyi, her kurumun başında ki bürokrasi de sorumluluğunda ki sorumluları denetleyemiyorsa; o diyar, o belde, o şehir nasıl kalkınsın?…

 

 Kısacası ilçe olma yolunda son sürat ilerlemekteyiz.

 

Bu daha başlangıç, doğalgaz hizmetinin ilk basamaklarıdır. Geriye kalan doğalgaz hizmetinde Allah hesap sormayan, kıpırdamayan, denetlemeyen, sorgulamayan haftalarca susuz kalan halkımızın yar ve yardımcısı olsun.

 

AKMERCAN doğalgaz firmasının belediyede ki yetkili uzmanlardan desteksiz yoldan, pür dikkat kaplumbağa yürüyüşüyle ilerlemeleri, eski ve yeni yer altı suları ve kanalizasyon boru ağlarıyla mücadelelerinde; önce geçici sonra kalıcı bağlantılarıyla hassas, titiz davranışları ve iş ardında asfaltlı yolları tekrar fırçalayarak pak etmelerinden dolayı tüm ekibi yürekten kutluyorum. 

Selam ve dua ile…

4-760.jpgpp-011.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum