Kilisede patlama: En az 21 ölü, 42 yaralı

Kilisede patlama: En az 21 ölü, 42 yaralı

Mısır'ın Tanta kentinde yer alan Aziz George kilisesinde meydana gelen patlamada en az 21 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin kuzeyindeki Tanta kentinde bulunan Aziz George kilisesinde patlama meydana geldi. Patlamada ilk bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybetti. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın aktardığına göre ölü sayısı en az 21'e çıkarken 42 kişi de yaralandı.

​Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. Saldırıyı üstlenen de olmadı.

​Kilisenin girişinde meydana gelen patlama, Hristiyanların Hz. İsa’nın Kudüs’e girişini kutladığı bir bayram gününe denk geldi.

Mısır’ın en büyük kentlerinden biri olan Tanta, Kahire ve İskenderiye arasında yer alıyor.

​Kahire’nin en büyük Kıpti katedraline Aralık 2016’da düzenlenen bir saldırıda 25 kişi ölmüş, 49 kişi de yaralanmıştı. Bu, son yıllarda Mısır’daki Hristiyanları hedef alan en kanlı saldırı olmuştu.

c89pgucv0aabqol.jpgc89pgvcvyaaqwk2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.