Kilim ustası Garipgazioğlu’nu kaybettik

Kilim ustası Garipgazioğlu’nu kaybettik

Hakkari’nin kilim kültürünü dünyaya tanıtan 5 çocuk babası Abdulkadir Garipgazioğlu pankreas kanserine yenik düştü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin yetiştirmiş olduğu kalender insanlardan biri olan Abdulkadir Garipgazioğlu yaklaşık 1,5 yıldır yakalandığı pankreas kanserine yenik düştü.

Garipgazioğlu’nun cenazesi İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı Ferzınde Taş, STK temsilcileri, yakınları ve yüzelerce kişinin katılımıyla Çemê Alekana aile kabristanında defnedildi.

Kilimin ve kök boyanın piri Garipgazioğlu, hangi ottan, ağaçtan, topraktan hangi renkler elde edeceğini bilen nadir insanlardan biriydi. Kurduğu kilim atölyesinin altında gerçek bir laboratuvar ve doğal renk üretme alanı vardı. Hakkari kilimini kültürünü dünyanın her yerine taşıyan doğa dostu güzel yürekli bir şahsiyetti.

Garipgazioğlunun taziyesi Karşıyaka Mahallesi Piroda semtindeki taziye evinde oturulacaktır. Basın emekçileri adına merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına ise sabrı cemil niyaz ederiz.

59 yaşındaki Garipgazioğlu evli ve 5 çocuk babasıydı.

1-907.jpg2-822.jpg2-822.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum