Kılıçdaroğlu'ndan uyarı

Kılıçdaroğlu'ndan uyarı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına uyarı: İzmir benzeri provokasyonlara hazırlıklı olun

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınayarak, saldırıyı gerçekleştiren Onur Gencer için "Bu kişi 2016'dan bu yana psikiyatride tedavi görüyor. Peki buna sağlam raporunu kim verdi? Psikolojik sorunları olan birisinin eline nasıl silah veriyorsunuz?" diye sordu.

Partili belediye başkanlarına provokasyon uyarısı yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu da söyledim, ’Provokasyonlara hepiniz hazırlıklı olun, İzmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir. Sizden en büyük isteğim kentin seçimle gelen belediye başkanı olarak halkı sükûnete davet etmenizdir. Provokasyonlara pabuç bırakmayın" dedi.

Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili olarak da "Siyasi partileri kapatmak onları farklı şekillerde topluma tanıtmak veya terör örgütleriyle onları bağlantılandırmak asla doğru değil. Varsa böyle bir şey elbette ki devletin savcıları, polisi, güvenlik görevlileri devreye girerler" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı için de "Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti devleti için artık bir milli güvenlik sorunudur" dedi.

Article sh

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.