Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye destek telefonu

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye destek telefonu

CHP lideri, Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı arayarak, bu operasyonun siyasi nitelikte olduğuna inandıklarını belirtti ve HDP'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi'ne yönelik operasyon nedeniyle partinin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı arayarak dayanışma mesajını iletti.

Kemal Kılıçdaroğlu, bu operasyonun siyasi nitelikte olduğuna inandıklarını belirterek, HDP'ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Muhalefete yönelik bu tür saldırı ve operasyonların, iktidarın her alandaki sıkışmışlığıyla bağlantılı olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, destek ve dayanışma duygularını paylaştı.

Görüşmede Sancar ise, detaylarını paylaştığı operasyonun demokrasi, barış ve özgürlük arayışlarına yönelik olduğunu ifade etti. Sancar, hükümetin içeride ve dışarıda büyük bir siyasi çıkmaz yaşadığını ve bu nedenle HDP'ye yönelik saldırılarına hız vererek bu durumun üzerine örtmeye ve yeniden güç kazanmaya çalıştığını belirterek, "Bu saldırı esas olarak HDP üzerinden bütün muhalefete yöneliktir" dedi.

"Saldırıların ancak ortak mücadele ve ortak bir demokratik tutumla durdurulabileceğine" işaret eden Sancar, bu konuda Türkiye'nin her kesiminden yükselen tepkiyi önemsediklerini belirtti. Sancar, operasyonun ortak mücadeleye olan ihtiyacı ve zarureti bir kez daha ortaya çıkardığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.