Kılıçdaroğlu'ndan Gülmen ve Özakça'nın tutuklanmasına tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Gülmen ve Özakça'nın tutuklanmasına tepki

Gülmen ve Özakça'nın tutuklanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, hükümete, "Unutulmayacak bir insanlık utancına sebep olmayın!" diye seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine iade edilmeleri için başlattıkları açlık grevinin 76’ncı gününde tutuklanmasının ardından bir açıklama yaptı.

CHP lideri, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu mesajlara yer verdi: “Adaleti yok ettiğinizi biliyorduk ama Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı tutuklayacak kadar vicdansız olmak sizin için bile zor olmalı! Açlık grevindeki iki eğitimcinin tutuklanmaları değil, göreve iade edilmeleri gerekiyor. Unutulmayacak bir insanlık utancına sebep olmayın! Hükümet, günlerdir açlık grevinde olan iki gencimize işlerini iade etmek yerine, onları tutuklatarak vicdansızlığını gözler önüne sermiştir!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.