Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'boykot' çağrısına yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'boykot' çağrısına yanıt

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'boykot' çağrısına yanıt: "Fransız Renault’yu kapat bakalım kapatabiliyorsan, cesaretin varsa kapat, ahkam kesiyorsun millete"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Fransa mallarını boykot edin' çağrısı) Fransız mallarını boykot edecekmiş. Fransız mallarını alacak vatandaşta hal mi kaldı? Adama ‘askıda ekmek’ demişsin. Fransız mallarına uygularsın, Saray sosyetesi uygular. Fransız uçakları var satsın hemen. Emine Hanım’ın çantası var. 50 bin dolar mı, euro mu, bilmiyorum. Onu da Saray’ın bahçesinde yaksın. Dünyada yalnız kaldık. Boykot uygulayacağım. Fransız Renault’yu kapat bakalım kapatabiliyorsan, cesaretin varsa kapat. Ahkam kesiyorsun millete. O lafları ediyorsun, arkasında durmuyorsun."

"(‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ isimli kitapçığın yasaklanması) FETÖ'nün siyasi ayağı nerede? Onu gizliyorlar. İyi ki bu memlekette CHP var. Çıkardık FETÖ'nün siyasi ayağı. Neler var, MGK kararı var. Halkı kin ve nefrete yönlendiriyormuş... Erdoğan'ın açıklamaları, diğerlerinin açıklamaları, MİT'in FETÖ'yü eski yıllardan beri izlediğinin belgesi var. FETÖ'nün siyasi ayağı kimdir? Devletin kılcal damarlarına ve en kritik noktalarına yerleştiren kişi FETÖ'nün siyasi ayağıdır bu kadar basit. FETÖ'nün siyasi ayağının bir numaralı sorumlusunun Saray'da oturduğunu herkes biliyor. Bu kitap toplatmalar ne zamandan beri böyle. Darbe dönemlerinde olur. Şimdi 20 Temmuz sivil darbesinden sonra yapıyorlar. Zannediyorlar ki bunu topladığımız zaman Kılıçdaroğlu susacak. Senin feriştahın gelse bizi susturamaz. Biz bu memlekete sevdalıyız."

“(Malatya’daki ‘Evimize ekmek götüremiyoruz’ serzenişi.) Saray’da O. Saray’a bakıyor durum çok iyi. Sanıyor ki 200 bin servisçi böyle. Bilmiyor Erdoğan bunu. 200 bin servisçiye seslenmek isterim. Sorun, sadece senin sorunun değil, 200 bin servisçinin sorunu. Sadece Malatya’daki servisçinin değil, 81 ildeki tüm servisçilerin sorunu. Saray çiftçiler için de çalışmıyor. Buğday, arpa, mısır ithal ederseniz, içerideki çiftçiyi korumak için gümrük vergisi konur. Sonra bir kanunla vergiyi sıfırladı. Bizim çitçiye 1325 liradan aldığı buğdayı yabancı çiftçiden 1832 liraya alınıyor. Niye ikinci sınıf çiftçi bizim çiftçimiz? Arpayı bizim çiftçiden 1275 liraya alırken, yabancı çiftçiden 1674 liradan alıyor. Biz niye yabancı çiftçiye çalışıyoruz?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.