Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Merkez Bankası Başkanı da ol

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Merkez Bankası Başkanı da ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bir kararnameyle kendisini Varlık Fonu'nun başına getirmesini eleştirdi ve Erdoğan'a, "Merkez Bankası Başkanı da ol" diye seslendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kararnameyle kendisini Varlık Fonu'nun başına getirmesini eleştirdi. Türkiye'nin ekonomik durumundan AKP'nin "israf ve rant ekonomisi üzerine inşa edilmiş" politikalarını sorumlu tutan Kılıçdaroğlu Erdoğan'a, "Merkez Bankası Başkanı da ol" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Çok ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz. Daha başlangıcındayız sonunda değiliz. (...) 16 yılda israf ve rant ekonomisi üzerine bir politika inşa eden yöneticiler bugün ülkeyi uçurumun kenarına getirmişlerdir. Artık Türkiye borç batağında ve tefecilere teslim olmuş vaziyettedir."

"Kendi kararnamesiyle kendini Türkiye Varlık Fonu’nun başkanı ilan etti. Hangi yetkiyle? Hangi birikimle? Malı götürmenin yolu budur. Kısacası, vatandaşımın anlayacağı dilde ifade edeyim."

"Erdoğan’a önerimdir, nasıl Varlık Fonu’nun başkanı olduysan yeni bir kararnameyle Merkez Bankası’nın da başkanı da ol. Bilal’i de yanına al. İyi ok atıyor. Belki enflasyon hedefini tutturur.”

"'Doları bozdurun' dediler. Bunu söyleyen adam Man Adası'ndan yakınlarının getirdiği 15 milyon doların hesabını vermedi daha. Sen bu 15 milyon doları bozdurdun mu bozdurmadın mı? Vatandaşa

'Yastık altındaki doları bozdur' diyorsun. Milyarlarca dolar üzerinden ihale yaptın, bunlara dönüp ‘Türk Lirası üzerinden yapalım’ demiyorsun. Yandaşına çok büyük avantajlar sağlamış, dolar endeksli sağlamış, asıl onlara söyle."

"Katar'dan hediye uçak almış. 400 milyon dolara. Öyle deniyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olan bir kişi hediye uçakla gezemez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.