Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Ecevit'le uğraşma, Yunan adalarına bak

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Ecevit'le uğraşma, Yunan adalarına bak

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisini ve Ecevit'i hedef alan sözlerine yanıt verdi: "Rahmetli Ecevit'in sağlığı ve yaşı istismar edilmemeli. Ecevit, Türkiye'nin milliyetçiliğini Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdı

 Denizli’de temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin açıklamalarda bulunurken, kendisini ve eski Başbakan Bülent Ecevit’i hedef alan sözlerine yanıt verdi.

‘TORUNU MATEMATİK BİLİYORDUR’

Kılıçdaroğlu, vize krizinin Türkiye’ye maliyetinin 50 milyar lira olduğu yolundaki sözlerine Erdoğan’ın gösterdiği tepki hatırlatılınca şunları söyledi:
“Vize krizinin maliyeti sayın Erdoğan az önce yaptığı konuşmada ‘bu 50 milyar lira nereden çıktı’ dedi. Kendisine önerim şu. Torunu matematik biliyordur, torununu yanına alsın, hesap makinesini yanına alsın, dolardaki 1 kuruşun artışının maliyetini çıkarsın. Bu kadar basit. Eğer bu hesabı yapmaktan acizse, gelsin bana ben kendisine hesap vereyim.”

‘ECEVİT’İN SAĞLIĞI VE YAŞI İSTİSMAR EDİLMEMELİ’

Erdoğan’ın Ecevit’in başbakanlığı döneminde eski ABD Başkanı Bill Clinton’la çekilen fotoğrafına göndermede bulunarak söylediği, “Ana muhalefetin başındaki adamın geçmişine baktığında, zaten bunlar Amerika’daki liderlerin affedersin lider poposunu trabzana dayıyor o da karşısında el pençe divan duruyor. Tabi bu dönemler geride kaldı. Böyle bir Türkiye yok artık. El pençe divan duran bir Türkiye yok. Herkes bunu bilecek buna göre konuşacak. Dik duruş bizim için önemli” sözlerine de cevap veren Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

“Sayın Erdoğan rahmetli Bülent Ecevit’le ilgili çok sert cümleler kullandı. Bir anlamda onun milliyetçiliğini sorguladı. Rahmetli Ecevit’in sağlığı ve yaşı istismar edilmemeli. Hele hele ölen bir insanın yaşından yola çıkarak istismar etmek asla doğru değildir, olmamalı da. Sen Ecevit’in milliyetçiliğini öğrenmek istiyorsan, rahmetli Ecevit, Türkiye’nin milliyetçiliğini Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazdı, Afyon tarlalarına yazdı milliyetçiliği. Onun milliyetçiliği yürekli milliyetçilikti. Ne söylediyse arkasında durdu. Sayın Erdoğan’a sormak istiyorum? Sen milliyetçi geçiniyorsun. Ege adalarına, Yunan adalarına bak. Ege’de bizim olan adalar Yunanistan tarafından işgal edilmiş durumda. Beyefendi senin milliyetçiliğin ne? Mangal milliyetçiliği mi? Neden adalara sahip çıkmıyorsun. Hem Amerikan, hem İngiliz belgelerinde Türkiye’ye ait olan adalarda şu an Yunan bayrağı dalgalanıyor. Bunun yanıtını istiyorum Erdoğan’dan. Ecevit ile uğraşma. Allah rahmet eylesin, Ecevit bu ülkeye hizmet etmiş bir kişidir. Ne onunla uğraşıyorsun?”

Ecevit’le Clinton’un bu fotoğrafını, Erdoğan bugün tekrar gündeme getirdi.

ecevit_3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.