Kılıçdaroğlu'na saldırı

Kılıçdaroğlu'na saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı asker cenazesinde saldırıya uğradı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı cenazede, Kılıçdaroğlu'nu protesto eden bir grup CHP liderine tekme ve yumrukla saldırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir asker cenazesinde saldırıya uğradı. Hakkari’deki çatışmada şehit olan sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen cenazesine katılan Kılıçdaroğlu, bir grubun saldırısına uğradıktan sonra güvenli bir eve götürüldü. Burada yaklaşık 1 saat tutulduktan sonra zırhlı araçla çıkarıldı.

NTV: TEKME ATILDI

NTV’nin olay yerindeki muhabiri Serkan Kaya, Kılıçdaroğlu’nun cenaze alanına girdiği sırada protesto edildiğini, cenaze namazının kılınması sonrasında ise ‘PKK dışarı’ sloganlarının atılması ile arbede çıktığını duyurdu. Kılıçdaroğlu’na tekme ve yumruk atanlar olduğu belirtiliyor.

GÖTÜRÜLDÜĞÜ EVİN ÖNÜNDE TOPLANANLAR VAR

CHP lideri saldırının ardından, emniyet güçlerince köyde güvenli bir eve götürüldü. Ancak bu evin dışında da ‘PKK dışarı’ diye slogan atan bir grup toplandı.

HULUSİ AKAR GÜVENLİ EVE GİTTİ

Aynı cenazeye katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise saldırıdan yaklaşık bir saat sonra Kılıçdaroğlu’nun tutulduğu güvenli eve gitti.

Evin önüne iki zırhlı araç ile bir TOMA getirilmesi, güvenlik çemberinin genişletilmesi sonrası Kılıçdaroğlu evden zırhlı araçla çıkarıldı.

‘PARTİLİLER GENEL MERKEZ’E GELSİN’

Saldırının ardından parti yöneticileri, milletvekilleri genel merkeze gitti. Kılıçdaroğlu’nun da genel merkeze gideceği öğrenildi. CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu “Partililer hiçbir provokasyona kulak vermesin, Genel Merkez’e gelsinler” mesajını paylaştı.

Mehmet Bekaroğlu@MBekaroglu

Genel Başkanımızın sağlık durumu iyidir; şu an Genel Merkeze geliyor, partililer hiç bir provokasyona kulak vermesin, Genel Merkeze gelsinler. Tüm oyunları bozduk, bunu da bozacağız.

195

15:26 - 21 Nis 2019 · Ankara, Türkiye

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

66 kişi bunun hakkında konuşuyor

 

LEVENT GÖK: HEPİMİZ SOĞUKKANLI OLMALIYIZ

CHP Ankara milletvekili Levent Gök Kılıçdaroğlu’nun evde tutulduğu anlarda, “Arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal Bey güvenli bir yerde hepimiz soğukkanlı olmalıyız” dedi.

Cenazeye Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katılıyordu.

ANKARA VALİLİĞİ ‘EYLEM’ DEDİ

Ankara Valiliği ise sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığına ilişkin bir açıklama yaptı. Saldırıdan ‘eylem’ diye söz edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.”

T.C. Ankara Valiliği@AnkaraValiligi

Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.

706

14:44 - 21 Nis 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

5cbc56d904207c3144a982c9.jpg

d4rhbuqx4aeyltb.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.