Kılıçdaroğlu: Yerel seçimlerde 6 büyük şehri alacağız

Kılıçdaroğlu: Yerel seçimlerde 6 büyük şehri alacağız

Kılıçdaroğlu, ilk hedeflerinin yerel seçimler olduğunu söyledi. CHP lideri, "İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Denizli ve Adana'yı alacağız, gerekli dersi vereceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında konuştu. İlk olarak çocuk istismarı ve kadın cinayetlerine ilişkin yeni düzenleme tartışmalarına değinen Kılaçdorğlu, “İki hafta önce söyledik çocuk istismarına en ağır cezayı getireceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu CHP iktidarında bir yıl içerisinde çocukların özel yurtlardan alınıp devlet yurtlarına yerleştirileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Toplumsal huzuru sağlayacağız, yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Kız çocuklarının okuması için özel destek vereceğiz. Çocuklar sadece devlet yurtlarında kalacak. Taşımalı eğitime son vereceğiz.”

CHP olarak ilk hedeflerinin yerel seçimler olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Denizli ve Adana’yı alacağız, gerekli dersi vereceğiz” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu’nun mesajları şöyle:

ÖZELLEŞTİRMELERE TEPKİ: Yıllarca özelleştirmelerin Türkiye’ye ne kadar büyük haksızlık yaptığını anlattık. Bitlis sigara fabrikasının kime ne zararı oluyordu? Aldılar yabancılara sattılar, bir de millilikten bahsediyorlar. Özelleştirmenin faturasını Doğu ve Güneydoğu çok daha ağır hissediyor.

2019’UN TEMEL AKTÖRLERİ KADINLAR OLACAK: Bir Kurultay yaptık, iki aday demokratik bir şekilde yarıştı. Kadın Kolları’nda da bir Kurultay yapıldı ve Sayın Köse ipi göğüsledi. Hiçbir şey yapmıyorsak dahi; Bu ülkeye demokrasinin varlığını seçimle ortaya koyan CHP’dir. 2019’un en temel aktörleri kadınlar olacak. Kadınlar 2019’da Türkiye Cumhuriyeti’ne demokrasiyi getirecekler. Demokrasi kadar değerli bir şey yoktu. Tarihsel süreçte gelinen nokta demokrasidir. Kadınlara şunu söylüyorum kim sizi ikinci sınıf vatandaş görüyorsa onlara oy vermeyin. 15 yılda yoksulluğu bitiremediler, dört yılda yoksulluğu bitiraceğiz. Her ailenin geliri olacak.

‘ÇOCUKLA EVLENİLEBİLİR’ DİYENLERE OY VERMEYİN: Altı yaşındaki çocukla evlenebilir diyenlere destek veren iktidara asla ve asla oy vermeyin. Çocuklarınızı seviyorsanız bu anlayışı Türkiye’ye getirmek isteyenlere asla ve asla ödün vermeyin. Eğitim sistemini allak bullak ettiler. Çocuklarınızı kobay gibi kullanmaya başladılar. Bütün annelere sesleniyorum, 2019’da yeni bir tarih yazacağız. Kadın en ön safta mücadelenin kahramanı olarak ortaya çıkacak.
kadınlara seçme ve seçilme hakkını biz getirdik. Kadın evde otursun çalışmasın diyorlar niye çalışmasın. Senin çalışmanın önünden bütün engelleri kaldıracağız.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞINI SÖYLEYEN YSK BAŞKANINA TEPKİ: Asıl siz suçlusunuz, yasayı tanımıyorsunuz. Parlamento’nun iradesini yok saydınız. Mühürsüz oy pusulaları geçerlidir diye karar aldınız. Adaleti, hakkı ve hukuku sadece 80 milyon değil bütün dünya için istiyoruz. Düşünce özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağız.

ALTAN KARDEŞLER VE ILICAK’A VERİLEN CEZAYA TEPKİ; Yapılanı asla doğru bilmiyoruz. Yargı bağımsız değil, yargı satın alınmış vaziyette. Satılan yargı, yargı değildir satılan hakim de hakim değildir. FETÖ’cü diye suçluyorlar; Yahu arkadaş FETÖcü diye polis buldun, hakim buldun, baklavacı buldun herkesi buldun bir tane siyasi bulamadın. Yahu bu aynı menzile yürüyenler nerede? Anayasa Mahkemesi, Şahin Alpay ve Mehmet Altan için karar alıyor ama kimse ciddiye almıyor.

Ahmet Şık’ın kitabı basılmadan toplatıldı FETÖ’ye karşı diye. Aynı Ahmet Şık şimdi FETÖ’den içeride? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.