Kılıçdaroğlu: Vekil artıracağız diye düşünenleri sandığa gömeceğiz

Kılıçdaroğlu: Vekil artıracağız diye düşünenleri sandığa gömeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İttifak yasası haksız temsil artıyor, milli irade gasp ediliyor. Masa başında milletvekili sayısını artıracağız diye düşünenleri sandığa gömeceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Bu sabah TBMM’de kabul edilen seçim yasasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Masa başında milletvekili sayısını artıracağız diye düşünenleri sandığa gömeceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

FABRİKALARI GERİ VERECEĞİZ

 Gazeteler kapatılabilir, milletvekilleri hapse atılabilir ama mutlaka bu ülkeye demokrasiyi ve huzuru getireceğiz. Şimdi şeker fabrikalarını özelleştirmek istiyorlar. Size sözüm söz CHP iktidarında onları geri alıp köylüye yeniden vereceğim.

İŞKENCEYİ NEDEN SORMUYORSUN?

Geçen hafta grup toplantısında Gökhan Açıkkollu isimli öğretmeni anlatmıştım. 20 Temmuz öncesi ihraç ediliyor, öldükten sonra hainler mezarlığına gömülmeye çalışılıyor. Ben Açıkkollu’nun işkence ile öldürüldüğünü söyledim. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hemen “İşkence yapılmadı” diye cevap verdi. Doktor Ömer Gergerlioğlu bunun üzerine şu açıklamayı yaptı: Adli raporları gördüm. Açıklamalar yanlış. Sırt, boyun ve kaburgalarındaki kırıklardan bahsedilmemiş. Bir insanın durup duruken neden kaburgaları kırılsın? Benim açıklamamdan niye rahatsız oluyorsun? Avukat diyor ki: En az 15 kişiyi gördüm, işkence yapıyordu… Sen savcı olarak bu avukatı çağırıp niye sormuyorsun? Suçluysa yargılarsın, hapse atarsın. İşkence ne demek?

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDECEĞİNE GAZETECİLERLE MÜCADELE EDİYORSUN

Uyuşturucu kullanma yaşı 10’a indi. 35 bin çocuk uyuşturucu tedavisi gördü. Uyuşturucu ile mücadele edeceğine gazetecilerle mücadele ediyorsun. Medya özgürlüğü bütün demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Gazeteci ne görüyorsa onu yazacaktır. Gazeteci gücü denetleyecektir. Cumhuriyet çalışanları aylarca cevaevinde kaldılar. Akın Atalay 499 gündür cezaevinde. Yarın 500 gün olacak. Akın Atalay yurtdışındaydı. Arandığını duyunca hemen Türkiye’ye geldi. Kaçacak diye gözaltına aldılar. Adam zaten yurtdışından geldi. Niye kaçsın, suçlu mu? Niçin? Kaptan gemiyi en son terk edermiş. Cumhuriyet gazetesi basının akademisidir. Cumhuriyet 12 Eylül’de de, 12 Mart’ta da aynı gözaltılarla, tutuklamalarla karşılaştı. Hiçkimse şunu unutmasın her Cumhuriyet çalışanı Uğur Mumcu’nun öğrencisidir, onun gibi onurlu ve dik dururlar. Ahmet Altan, Mehmet Altan, Şahin Alpay kimi öldürdüler? Ellerinde bomba mı vardı? Biz görüşü ne olursa olsun gazetecilerin özgür olmasını savunuruz.

SANDIĞA GÖMECEĞİZ

İttifak yasasını çıkardılar. Bu yasa teklifinin 7 özelliği var.

1- Haksız temsil artıyor, milli irade gasp ediliyor.

2- Baraj fiilen artarak devam ediyor. 12 Eylül yüzde 10 barajını getirmişti. 20 Temmuz darbecileri bunu savunuyor. İki baraj getiriyorlar, bir yüzde 10, bir yüzde 51.

3- Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Temsilde adalet ortadan kalkıyor.

4- Bu teklif seçim güvenliğini ortadan kaldıracak. Bu ne demektir, referandumda geçersiz olan mühürsüz oy pusulalarının şimdi geçerli olmasıdır. Bu teklif referandumun gayrımeşru olduğunun kanıtıdır.

5- Bu teklif aynı zamanda sopalı bir seçim hazırlığıdır.

6- Vali istediği sandığı istediği yere koyabilecek.

Buradan bütün milletime sesleniyorum. Masa başında, biz milletvekili sayısını artıracağız diye yola çıkanları, biz sandığa gömeceğiz. Sözüm sözdür, bütün sandıklara sahip çıkacağız. Bütün sandıklarda bizim elemanlarımız, bizim arkadaşlarımız olacak. Ne yaparlarsa yapsınlar, 2019’da o zatı oradan aşağı indireceğim. Sözüm sözdür. Kim olursa olsun, sel gibi akacağız ve sandıklarda kazanacağız.

MİLLETE YALAN SÖYLÜYORLAR

 Aramızda Eskişehir’den gelen çiftçi kardeşlerimiz var, şeker pancarı üreticileri var. Hepiniz hoşgeldiniz. Alınterine, emeğine hep saygı duyduk. Şeker fabrikalarını satıyorlar. Şeker pancarı üretimi vasıfsız iş gücüne eleman anlamında çok önemli. Okuma yazma bilmeyen çok sayıda vatandaşlarımız var. Vasıfsız iş gücü, bunların da bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Posası çok önemli, hayvancılıkta kullanılır. Şeker pancarının ürettiği oksijen ormanın ürettiği oksijenin 3 katı. Şeker fabrikaları Türkiye genelinde dağılmış. Ekonomisi çok fazla gelişmemiş olan yerlere yapılmış. Şeker pancarı o il, ilçe için hayati bir ekonomik değer. Afyon, Niğde, Burdur, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal, Yozgat, buralardaki fabrikaları satacağız diyorlar. Yozgatlı gitsin yine oyunu AKP’ye versin bakalım. Yarın elinizdeki ekmeği de alacak. Kokulu yeşil mercimeği de bitirdiler. Erzurum’un bir şeker fabrikası var onu da kapatacaklar. Zaten hayvancılığı öldürdün. Erzincan’ın nesi var, onu da kapat. Özelleştirilince kar edecek. Vallahi de billahi de yalan. Şeker fabrikaları zarar etmiyor, zarar ettiriliyor. Alpullu, Ağrı, Çarşamba, Susurluk şeker fabrikaları, 2012-2016 döneminde kapattılar. Zararı 32 milyon lira. Çalıştırsan kar edecek. Geriye kalan 21 fabrikanın aynı dönemdeki karı 103 milyon lira. Hepsi kâr ediyor. Millete yalan söylüyorlar. Binali Bey diyor ki, fabrikalar özelleştikten sonra kapanacak gibi bir şey yok, en az 5 sene boyunca üretim yapacak. Süreyi vermiş. 6. sene kapanacak. Balıkesir SEKA’yı sattılar, 3 yıldır çalıştırma mecburiyeti vardı, makinalarını sattılar, fabrika yok. Manisa Sümerbank, en değerli araziler, orayı da talan ettiler. Birilerine peşkeş çektiler hâlâ yargılanıyorlar.

NİŞASTA BAZLI ŞEKERİ KİM KULLANIYORSA ONUN ÜRÜNLERİNİ ALMAYIN

 Şeker fabrikalarının çalıştırılması ile katma değer 3 milyarı aşıyor. Nişasta bazlı şekeri kim kullanıyorsa onun ürünlerini almayın. Şeker pancarı kullanan ürünleri alacağız. “Gözümüz gibi baktığımız bebeklerimizin zehirlenip kanser olduğunu göreceksiniz” diyor bir üretici. Biz yabancılara hizmet ediyorsunuz. Yabancıların, Cargill’in çıkarlarını savunuyorsunuz. Çiftçinin alın terini toprağa gömüyorsunuz. Buna izin vermeyeceğiz. Görevini yapamıyorsun diye Telekom’a el koyacaksın. Telsim yüzde yüz yerliydi yabancılara satıldı. Aliağa Petkim, TEKEL, yabancılara satıldı. Türk bankacılığının yüzde 100’ü satıldı. Yerli olan banka yüzde 3. Bunların yerliliği ve milliliği yoktur. Bunlar gayri millidirler, Türkiye’nin baş belasıdırlar, tefecilere çalışıyorlar. Tarım Bakanı diyor ki, “sizden şu kadarlık mal alıyoruz siz bizden ne alacaksınız. Bu et konusunda oluyor, mecburen almak zorunda kalınca et alıyoruz” diyor. Avrupa’nın besi üreticilerini ayakta tutan Türkiye’dir. 26 ülkeden et ithal ediyorlar. Ben demiştim ki getirdiğiniz etler besmelesizdir. Sırbistan’ın Müslüman kesiminden alıyoruz diyorlar. Rusya’nın hangi kesiminden, Fransa’nın hangi kesiminden alıyorsunuz. Götür bunları sarayda ye kardeşim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.