Kılıçdaroğlu: Seçim ittifakı düzenlemesiyle milli irade gasp ediliyor

Kılıçdaroğlu: Seçim ittifakı düzenlemesiyle milli irade gasp ediliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de kabul edilen seçim ittifakı düzenlemesi için "Bu yasa ile haksız temsil artıyor, milli irade gasp ediliyor" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu teklif aynı zamanda sopalı bir seçim hazırlığıdır" diye konuştu.

"Dün gece Meclis'te ittifak ve seçim hileleri kanunu görüşüldü." diyen CHP lideri, düzenlemenin oy arttırmadan, masa başında nasıl milletvekili sayısının arttırılabileceği üzerien kurulu olduğunu" savundu.

'Sopalı seçim hazırlığı'

Kılıçdaroğlu "Recep Bey nasıl bir daha cumhurbaşkanı seçilebilirim diyor. Devlet Bey ben barajı aşamam barajı aşmam lazım diyor. Birisi seçim birisi baraj derdiyle yan yana geldiler. Bir seçim hileleri kanunu hazırlayalım Meclis'in çalışmadığı pazartesi günü getirelim sabaha karşı bunu geçiririz dediler." diye konuştu.

Düzenlemenin temsilde adalet ilkesine aykırı olduğu görüşünü savunan Kılıçdaroğlu "Bu Bu teklif seçim güvenliğini ortadan kaldıracak şekildedir. Mühürsüz oy pusulalarını geçerli hale getiriyor. Bu teklif aynı zamanda sopalı bir seçim hazırlığıdır. Herhangi bir kişi polisi jandarmayı çağırabilir. CHP’nin oylarının önde olduğunu gören bir kişi polisi jandarmayı çağırıp gelin burada hile var diyebilir. Partilerin denetiminin azaltılması amaçlanmaktadır. " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.