Kılıçdaroğlu: İsrail büyükelçisi derhal geri çekilmeli

Kılıçdaroğlu: İsrail büyükelçisi derhal geri çekilmeli

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İsrail büyükelçisini geri göndermemek üzere derhal geri çekmesini istedi. CHP lideri, İsrail'le imzalanan Mavi Marmara anlaşmasının da iptal edilmesi için çağrı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

KANLI PAZARTESİ OLARAK TARİHE GEÇECEK

 Dün dünya tarihinin en önemli olaylardan biri yaşandı. Filistin’de 60’a yakın insanın öldürüldüğünü hep birlikte öğrendik. 21. yüzyılda yaşıyoruz. Filistin’de yapılan katliamdır. Dün pazartesiydi, tarihe ‘kanlı pazartesi’ olarak geçecektir. BM kararlarını tanımıyorum diyorsun. Ben istediğimi yaparım diyorsun. Tanımazsan insanlık tarihi seni yaşam boyu lanetler. O insanların üstüne kurşun yağdıranları tarih asla unutmayacaktır.

ABDA ARABULUCU OLMA ROLÜNÜ KAYBETTİ

 Kimse dünyaya demokrasi tarihi vermesin. Ortadoğu’da ABD arabulucu olma rolünü tümüyle kaybetmiştir. Çünkü taraftır. İsrail hükümetinden yana taraftır. Trump yönetimi Ortadoğu’ya kanı ve göz yaşını getiriyor artık. Üç günlük yas ilan edildi doğrudur. Türkiye’nin susması doğru değildir. Yasımızı tutacağız ama asla ve asla unutmayacağız. Her Türkiye vatandaşı Filistinli kardeşlerinin sonuna kadar yanında olacaktır.

GENÇLERİMİZ FİLİSTİN’E GİTTİLER

 Ortadoğu’da yaşanan dramlardan sonra iki kez genel başkan yardımcımızı Filistin’e gönderdim. Geçmişte gençlerimiz, başta Deniz Gezmiş, Filistin’in davasını savunmak için Filistin’e gittiler. Filistin’e Filistin Kurtuluş Örgütü’ne gittiler. Onların bazılarının mezarları Filistin’de. Biz her dönem Filistin’in yanında olacağız.

ARAP ÜLKELERİNE ELEŞTİRİ

Birbirini yiyen Arap dünyası, birbirini gırtlaklayan Arap dünyası egemen güçlerin oyuncağı haline gelen Arap dünyası, bir araya gelip Filistin’e sahip çıkamıyor. Egemenlerin oyuncağı olan yönetimden hayır gelmez.

BÜYÜKELÇİ GERİ ÇEKİLMELİ

 İsrail’deki büyükelçinizi derhal geri çekin, ‘Efendim istişare için çağrıyoruz’ ne istişaresi. Hayır kardeşim büyükelçiyi göndermemek üzere geri çekin.
İsrail’le yapılan sözleşme Mavi Marmara dolayısıyla derhal iptal edilmelidir. 20 milyon dolarlık onur kırıcı bu anlaşmaya derhal iptal etmeliyiz, edeceğiz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.