Kılıçdaroğlu: İflas eden bir yargıyla karşı karşıyayız

Kılıçdaroğlu: İflas eden bir yargıyla karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adım Adım İktidara" Projesinin tanıtım toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Gençlerin yüzde 64’ü vatandaşlık verilirse ‘Türkiye’den giderim’ diyor. Türkiye’nin gerçek anlamda beka sorunu ne? Bir ülke kendi gençliğini kaybederse Türkiye’nin beka sorunu nedir acaba? Bayrak, vatan için mangalda kül bırakmayanlar bu gerçeği görüyorlar mı? İşte beka sorunu budur. Ülkeyi yönetenler bunun farkında değil. Hayattan, gençlerden, yaşamdan, sorunlardan kopuk bütün dünyası saray olanların Türkiye'nin sorunlarını çözme kapasitesi yoktur.

Parlamento'nun, Anayasa'nın askıya alındığı dönemden geçiyoruz. Bunu bizim bütün kitlelere soğukkanlı, özgüvenle anlatmamız gerekiyor. Bizim böyle bir tarihi sorumluluğumuz var. Bu yük hepimizin omuzlarındadır. Aynı sorumluluğu yüklenmek zorundayız.

İflas eden bir yargı sistemiyle karşı karşıyayız. Her şey aklıma gelirdi de yargının bu kadar köreleceği aklıma gelmezdi. Yargıçlar en azından hukuk fakültesi mezunudur, bu kadar çürümez diyordum. Ama alt mahkeme 'en üst mahkemenin verdiği karar beni bağlamaz' diyorsa çürüme oradan başlıyor, adaletsizlik oradan başlıyor. Nasıl bir felaketle karşı karşıya olduğumuzun görülmesi lazım.

Mahkeme topluma şu mesajı veriyor: Biz hukukun üstünlüğüne ve vicdani kanaat bizde yok diyor. Öyle olmadığımız için Anayasa ve yasalar bizi bağlamaz diyor. Milletvekilinin yeniden dokunulmazlık kazanması da bizi bağlamaz. Bizim Anayasa'yı ihlal etmemiz, HSK tarafından sorgulanamaz. Biz hukuk devletine değil, şahıs devleti hakimleriyiz. Adaletin olmadığı yerde devlet yoktur. Adaleti yok ederseniz devleti yok edersiniz. Siz adaleti yok ediyorsunuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.