'Kılıçdaroğlu, Gül'le görüştü'

'Kılıçdaroğlu, Gül'le görüştü'

Abdulkadir Selvi, geçen ay CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 11. Cumhurbaşkanı Gül'le bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi hem Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birer görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Selvi söz konusu iddiayı, CNN TÜRK’te konuk olduğu Gece Görüşü programında dile getirdi.

Selvi, canlı yayında kulis bilgisi olarak şunları aktardı:

“Ben onu (görüşme) hem Abdullah Gül kanadına hem de Karamollaoğlu’nun bizzat kendisine sormuştum. Burada paylaşabiliriz. Sayın Kılıçdaroğlu kasım ayındaki görüşme için ‘Güncel siyasete girmedik, dış politika ağırlıklı olarak görüştük. Dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdik. Demokratik hukuk devleti ve ekonomiyi konuştuk, ancak güncel siyasete girmedik’ dedi.

Gül’ün Sayın Temel Karamollaoğlu ile olan görüşmesi ise ekim ayında gerçekleşiyor. Karamollaoğlu’nun talebi üzerine gerçekleşiyor, kendisi onu söyledi. ’24 Haziran seçimlerinin sonuçlarını konuştuk, ufuk turu yaptık. Görüşmede biz iki kişiydik, Sayın Gül’ün yanında da birisi vardı. Oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik, gerek olursa da yeniden bir görüşme yapabiliriz, Abdullah Bey bizim eski dava arkadaşımız’ gibi bir açıklaması oldu.

3,5 SAATLİK GÖRÜŞME

Hande Fırat da Selvi’nin açıklamalarına ilişkin “Çarşamba günü önce benim yazdım, şimdi burada Abdulkadir Selvi’nin de ‘Kemal Kılıçdaroğlu da doğruluyor’ dediği gibi, yaklaşık 3 hafta önce Kemal Kılıçdaroğlu ile Abdullah Gül, yüz yüze 3.5 saat bir görüşme gerçekleştirdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.