Kılıçdaroğlu: Entellerden biri de benim

Kılıçdaroğlu: Entellerden biri de benim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: CHP'ye zaman zaman entellerin partisi denir. Ben de o entellerden biriyim. Atatürk'ün sayesinde okuduk.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın’da muhtarlara hitap etti. Kılıçdaroğlu Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun hizmetleri ile büyük başarı kazandığını belirterek, “Sizin için her türlü imkanı sağlayacağım sayın başkan” diyerek salonda bulunan Çerçioğlu’na seslendi. Başkan Çerçioğlu da yerinde ayağa kalkarak Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

Konuşmasında partisine zaman zaman ‘entellerin partisi’ dendiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Entellerden biri de benim arkadaşlar… Nasıl bir entelim size anlatayım. Babam ilkokul mezunuydu. Annem okuma yazma bilmezdi. Ablam okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşimden okuyabilen sadece benim. Kimin sayesinde? İşte bu adam sayesinde (yanındaki Atatürk resmini göstererek)… Ve bunu gördüğünüz insana borçluyum. Ben isterim ki herkes okusun entelektüel olsun… Ama biz dünyada paraya tamah etmedik. Demokrasilerde en büyük ölçü halkın desteğidir. Aynı şeyi defalarca söyledik. Her kuruşun hesabını millete vereceksin. Oy vermese de her vatandaşa hizmet gidecek. Ön yargılardan kurtulmaya ihtiyacımız var. Hep beraber düşünmek zorundayız. Sağlıklı düşündüğümüz zaman demokrasiyi güçlendirmiş olacağız” dedi.

‘ÇOLUK ÇOCUĞU NİYE İSTİFA ETTİN DEMEYECEK Mİ?’

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifalarını istediği belediye başkanlarıyla ilgili de şunları söyledi: “Birbirimize selam veremez hale geldik? Her şeyi ben biliyorum derseniz o ülkede demokrasinin dibine kibriti çakmış olursunuz. Hükümet, vali, beni haksız yere görevden aldı, giderim hakkımı ararım. Bu adalet arayışını gösterir. Haksız muameleyle karşı karşıya kaldım diyor. Siz hak dahi aramadan istifa edeceksiniz diyorsunuz. Çoluk çocuğu yok mu, demeyecek mi niye istifa ettin? Çocuğuna nasıl hesap verecek? Seçimle gelen birinin bu kadar ağır yaptırımla kalması doğru değildir. Aday göstermezseniz seçime girmez mesele biter, öbür türlü yanlıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.