Kılıçdaroğlu: Demokrasi kültürüne yakışmaz

Kılıçdaroğlu: Demokrasi kültürüne yakışmaz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmasının sartırbaşları

“Kadınların kılık kıyafetleri ayrışmamıza yol açmamalı. Başörtülü iki kızımıza saldırı yapıldı. Kendilerini aradım, morallerinin bozulmamasını istedim; bu ülkenin sağduyulu insanları hep yanınızda olacaktır dedim onlara; moralinizi bozarsanız bu provokatörün amacına ulaştığını gösterir. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesini asla kabul etmiyoruz.”

“Tank Palet Fabrikası değeri 20 milyar dolar. Avrupa'nın en büyük entegre tesisi. Erdoğan az önce açıklamalar yapıyor, satılmadı diyor. Satılmadı doğru, biz peşkeş çekildi diyoruz. 20 milyar dolarlık fabrika 25 yıllığına bedava verildi.”

'Demokrasi kültürüne yakışmaz'

HDP’li belediyelere kayyum atanması konusunda ise Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Seçime sokuyorsunuz, görevden alıyorsunuz. Neden kayyum tayin ediyor? Bu, ben sana oy veren bütün seçmenlerin iradesini kabul etmiyorum demektir. Bu yanlıştır. Demokrasi kültürünün özüne yakışmaz."

“Bugün Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Hukuk, adalet yok.”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektup konusunda “Bu kadar ağır bir hakareti Türkiye Cumhuriyeti devleti yaşamamıştır” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili olarak da “Amerika’ya gitti. Ne elde etti? Gitti orada S-400 pazarlığı yaptı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.