Kılıçdaroğlu: Bizde adayı parti belirler

Kılıçdaroğlu: Bizde adayı parti belirler

Kılıçdaroğlu: Haziranda söz veriyorum bu ülkeye huzur gelecek. Demokrasiyi getireceğiz. Önümüzdeki günlerde PM'yi toplayacağız. Adayımızı belirleyeceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Cumhurbaşkanı adayının partinin yetkili organlarında belirleneceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Hepimiz haziran için mücadele edeceğiz. Haziranda söz veriyorum bu ülkeye huzur gelecek. Demokrasiyi getireceğiz. Bu ülkenin gerilimden acılar çektiğini biliyoruz. Önümüzdeki günlerde PM’yi toplayacağız. Adayımızı belirleyeceğiz. Parti liderleriyle görüşüp bir karar alacağız” dedi. CHP lideri diğer partilerle ittifak yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise, “Görüşeceğiz” yanıtını verdi.

AMCASININ CENAZESİNE KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün ayrıca amcası Mehmet Karabulut’un cenaze törenine katıldı. Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Karabulut için İçerenköy’de bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi ve Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazede Mehmet Karabulut’un oğulları Kemal Karabulut, Metin Karabulut, Cemal Karabulut, Cemil Karabulut ve Hüseyin Karabulut taziyeleri kabul etti.

Cenazeye, CHP milletvekilleri Muharrem İnce, İlhan Kesici, Oğuz Kaan Salıcı, Gürsel Tekin, Ali Özcan, CHP eski milletvekilleri Mehmet Sevigen ve Umut Oran, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Mustafa Sarıgül de katıldı. İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı da çelenk gönderdi. Kılıçdaroğlu törende amcasının tabutuna cenaze aracına kadar omuz verdi. Mehmet Karabulut’un cenazesi Tunceli Nazimiye ilçesi Ballıca köyüne defnedilmek üzere gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.